Contractverlenging bij Hyundai voor Neuville en Tanak

Hyundai Motorsport heeft een meerjarige overeenkomst aangekondigd met zijn huidige FIA ​​World Rally Championship (WRC) -rijders Thierry Neuville en Ott Tänak, vanaf 2022.

De contracten met nieuwe coureurs bevestigen de toewijding van Hyundai Motorsport aan WRC en zorgen voor stabiliteit en continuïteit voor de toekomst. Beide coureurs spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van de nieuwe Rally1-auto voor het nieuwe hybride tijdperk van de WRC.

De aankondiging bevestigt de bereidheid van Hyundai om in de toekomst een rol van belang te blijven spelen. Dit door te blijven samenwerken met twee van de meest getalenteerde en snelste piloten.

Neuville, momenteel tweede in de tussenstand van het WRC, heeft de afgelopen zeven jaar een fundamentele rol gespeeld bij de opbouw van het Hyundai Motorsport WRC-programma en heeft het team geholpen bij het bereiken van vele belangrijke mijlpalen. Vanaf de eerste overwinning in de Deutschlandrally 2014 tot en met de twee opeenvolgende constructeurstitels in 2019 en 2020, met in totaal 13 rallyoverwinningen sinds zijn debuut bij het team. De Belg heeft een solide basis gelegd door deel uit te maken van alle tijdperken van Hyundai Motorsport in het WRC, van de eerste generatie van de Hyundai i20 WRC tot de huidige specificatie Hyundai i20 Coupe WRC.

Tänak trad in 2020 toe tot Hyundai Motorsport als wereldkampioen en behaalde één gedenkwaardige overwinning thuis in Estland, en drie extra podia als onderdeel van het succes van het team en de tweede constructeurstitel in 2020. De Est heeft zijn eerste overwinning van 2021 in de Arctic Rally al opgeëist.

Door die contracten al in mei te bevestigen, kan het in het Duitse Alzenau gevestigde team de ontwikkeling van de gloednieuwe uitdager voor het hybride tijdperk van de WRC als team efficiënt uitvoeren. Het prototype, gebaseerd op de Hyundai i20 N-straatauto, zal in de nabije toekomst de testfase ingaan.

Thierry Neuville: “Het was mijn bedoeling om het avontuur in het World Rally Championship met Hyundai Motorsport voort te zetten en ik ben blij een meerjarig contract te kunnen tekenen met het team dat mijn tweede familie werd. Naast het feit dat ik me heel goed bij hen voel, hebben hun vastberadenheid en hun jacht op de overwinning me ervan overtuigd om de fantastische reis die we samen zijn begonnen meer dan zeven jaar geleden, voort te zetten. Hun aanpak en ambities voor de nieuwe uitdagingen die volgend jaar komen, met de nieuwe WRC-hybride regelgeving, zijn ook veelbelovend. Ik hou van rally’s en ik ben nog niet van plan om te stoppen! Ik droom er al van sinds ik een kind ben en dankzij Hyundai en mijn sterke motivatie, toewijding en vastberadenheid blijf ik mijn uiterste best doen! “

Ott Tänak: “Ik ben erg blij om een ​​nieuw contract te tekenen bij Hyundai Motorsport vanaf 2022. Sinds 2020 hebben we veel speciale momenten samen gedeeld maar ook moeilijke tijden doorgemaakt. In de afgelopen twee jaar heb ik de toewijding van het team gezien en hun vastberadenheid om te slagen, en ik ben er zeker van dat iedereen de grenzen zal blijven verleggen. We gaan het nieuwe WRC-tijdperk binnen, omdat we overschakelen naar de hybride regelgeving en dit betekent dat iedereen begint met een blanco pagina. Hyundai Motorsport heeft een enorm kennis- en ervaringspakket van hybride en elektrische technologieën die een grote rol zullen spelen wanneer we beginnen met de ontwikkeling van de nieuwe Rally1-auto. Ik kijk uit naar het nieuwe tijdperk van het WRC, maar we hebben dit jaar nog werk te doen, om ervoor te zorgen dat we de huidige generatie WRC-auto’s op de best mogelijke manier wegsturen.”

Teambaas Andrea Adamo: “We zijn verheugd om onze relatie met Thierry en Ott na 2021 uit te breiden met meerjarige deals. De samenwerking met deze twee getalenteerde piloten in de toekomst toont eens te meer onze voortdurende vastberadenheid en ambitie om te slagen in het Wereldkampioenschap Rally en bevestigt opnieuw de sterke toewijding van Hyundai nu het zijn nieuwe hybride tijdperk ingaat in 2022. Beiden hebben aangetoond uitzonderlijke ambassadeurs te zijn voor het merk en het team. Ik wil Thierry bedanken voor zijn loyaliteit aan Hyundai Motorsport sinds 2014 en Ott voor het vertrouwen in ons en ons werk. We zijn erg blij om nu en in de komende jaren met hen samen te werken. We beginnen de cruciale fase van het testen van onze nieuwe 2022 Rally1-uitdager in de nabije toekomst, zodat we samen met hen een vlot testplan kunnen uitvoeren. We mogen ook niet vergeten dat we dit jaar nog steeds een klus te klaren hebben, waarbij we ons nu concentreren op onze doelen voor 2021 en vooruitdenken naar 2022 en later. “

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws