“Porsche opnieuw laten winnen in Belcar, dankzij de nieuwe 911 GT3 Cup”

Sinds zijn creatie aan het eind van de jaren ’90 is het Belcar Endurance Championship voor heel wat generaties Porsches het ideale strijdtoneel geweest. De indrukwekkende 993, zeker in biturbo-uitvoering, bezorgde de fans meer dan 20 jaar geleden al kippenvel. Nadien kwamen ook de 996, 997 en 991 – soms in verschillende versies – aan hun trekken in het nationale uithoudingskampioenschap. In 2021 maakt de splinternieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992 zijn opwachting in de Belcar. In het licht hertekende kampioenschap, met voortaan een aparte klasse voor de Grand Tourisme-auto’s, stellen twee teams hun vertrouwen in de nieuwste versie van de racewagen: Belgium Racing en RED ANT Racing.

foto met dank aan Porsche (persbericht)

Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, tweevoudig en regerend kampioen in het Belcar Endurance Championship, vormen in ieder geval een duo. De andere 992 van het Limburgse team is in handen van broers Koen en Kris Wauters, die hun muzikale en mediacarrière nog steeds met verve weten te combineren met een interessant raceprogramma.

“Het doel is om Porsche opnieuw te laten winnen”, glimlacht Marc Goossens, zelf zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Zolder. “In onze strijd tegen de andere GT’s kunnen we rekenen op alle endurancekwaliteiten van de Porsche, maar ook op de kwaliteit van de Michelin-banden die we in het kader van de Porsche Endurance Trophy gebruiken. Hoewel er geen algemene rangschikking meer bestaat denken we toch dat we dichter in de buurt van de kleine proto’s moeten kunnen komen. We mikken in ieder geval op de overwinning in de GT-klasse.”

foto met dank aan Porsche (persbericht)

Ook bij RED ANT Racing doet men beroep op de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup, met het vertrouwde gezinstrio bestaande uit vader Bert Redant en zonen Ayrton en Yannick aan het stuur. De regerende vicekampioenen van de Porsche Endurance Trophy kijken heel erg uit naar het nieuwe seizoen. “De 992 is een heel aangename wagen om sturen”, stelt Bert Redant. “De evoluties op de auto zijn duidelijk merkbaar, en in Zolder gaan we meer dan een seconde per ronde sneller. Naast de prestaties is het ook een heel comfortabele bolide. Ik denk dat we over het nodige beschikken om de concurrentie – aangevoerd door de Lamborghini’s SuperTrofeo – het vuur aan de schenen te leggen. We zullen ons ook toeleggen op het onder controle houden van rem- en bandenslijtage, want in uithoudingswedstrijden zijn dat factoren die een belangrijke rol spelen. En al zeker in de 24 Uur van Zolder!”

foto met dank aan Porsche (persbericht)

Naast de drie 911 GT3 Cup van de nieuwste generatie komt in het peloton van de Porsche Endurance Trophy Benelux ook een Type 991 aan de start, ingezet door Belgium Racing en bestuurd door vaste waarden Jan Ooms en Glenn Paenen. Bij RED ANT Racing krijgt de 911 GT3 Cup in de pitbox het gezelschap van een Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. “Een prachtige bolide, zeker voor gentlemen drivers en rookies”, legt Bert Redant uit. “Sven Van Laere, die al enige ervaring met de auto heeft, komt aan de start met twee nieuwkomers: Davy Vandekerckhove, die uit de VW Fun Cup komt, en Sem Geerts, de zoon van Ad, die met één van onze auto’s aan de slag gaat in de Porsche Carrera Cup Benelux.”

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws