Rallysprokkels

Craig Breen eindigde, met Louis Louka naast zich, tweede in de Targa Florio. In hun Hyundai i20 R5 moesten ze slechts 2.4s toegeven op de winnaar Giandomenico Basso. De Italiaan won samen met Lorenzo Granai in een Skoda Fabia Rally2 evo. Drie verschillende merken op het podium, Damiano De Tommaso eindigde derde in een Citroën C3 Rally2.

De boodschap van Thierry Neuville na de Targa Florio was overduidelijk: “Missie geslaagd en heel goed gewerkt samen met het Hyundai Motorsport team. We willen beide WRC titels en we werken er hard voor!” Samen met Martijn Wydaeghe eindigde hij met 42.6s voorsprong op Ole Christian Veiby.

Schitterend nieuws voor de rallyfans, publiek wordt toegelaten tijdens de Rally van Portugal. Na de Monte-Carlo en Finland zonder publiek en Kroatië die het oogluikend toestond kan iedereen terug live genieten van onze geliefkoosde sport.

Tijdens de Rally van Portugal komt Toyota aan de start met een motor upgrade, de krachtbron van het leidende merk in het kampioenschap zou hierdoor meer vermogen produceren.

Hyundai Motorsport heeft Christian Loriaux aangeworven met als doel de i20WRC hybrid te ontwikkelen. Hij verlaat M-Sport WRT voor een nieuwe uitdaging.

Oliver Solberg
Photographer: Romain Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Goed nieuws voor Oliver Solberg, zijn avontuur in de hoogste klasse tijdensde Arctic Rally Finland krijgt een vervolg. De jonge snaak zal tijdens de wedstrijd in Sardinië opnieuw terug te vinden zijn aan het stuur van de i20WRC van 2C Competition.

We schreven eerder dat Pierre-Louis Loubet op zoek was naar een nieuwe co, deze werd gevonden in de persoon van Florian Haut-Labourdette. De Fransman heeft niet zo veel ervaring in het WRC maar stond wel al Thierry Neuville bij tijdens de Monza Rally Show in 2019.

Foto: FB Thierry Neuville

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws