Hendriks Motorsport oppermachtig op eerste dag

Op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia werden vandaag de twee eerste races in het ‘NASCAR Whelen Euro Championship’ 2021 gereden. Met de snelste tijden in de kwalificaties en twee overwinningen, zowel in de EuroNASCAR Pro als in de EuroNASCAR 2 was er op deze eerste dag weinig te beginnen tegen Hendriks M. Sport.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia, Loris Hezemans

In de voormiddag stonden voor beide series de kwalificaties op het programma en bij Hendriks Motorsport werd een strategie toegepast die uiterst efficiënt was, zo bleek achteraf. “Gisteren tijdens de vrije trainingen stelden we vast dat de rondetijden naar beneden gingen naarmate het asfalt warmer en warmer werd. Tien minuten voor de kwalificaties van start gingen hebben we besloten om onmiddellijk een snelle rondetijd neer te zetten. En dat bleek de juiste strategie te zijn. We hebben amper vijf ronden nodig gehad om die snelle tijd te realiseren wat maakt dat we ook de banden wat konden sparen,” aldus Loris Hezemans die een rondje Valencia aflegde in een tijd van 1.41:156. Alon Day werd tweede (1.41:832) en Gianmarco Ercoli derde (1.41:849).

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia, Marc Goossens

In de EuroNASCAR Pro starten twee landgenoten. Marc Goossens zette in de #77 Chevrolet Camaro van DF1 Racing een tijd van 1.43:034 neer, goed voor een 14de plaats. Patrick Lemarié deed er in de #66 een dikke seconde langer over (1.44:121).

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia, Marc Goossens

In de EuroNASCAR 2 was de snelste tijd (1.42:339) tijdens de kwalificaties voor Martin Doubek, teamgenoot van Loris Hezemans. Landgenoot Simon Pilate klokte de achtste tijd (1.44:027)

Afgelopen namiddag werd in de EuroNASCAR Pro dan de eerste race gereden en het was meteen Alon Day die de koppositie van Hezemans afsnoepte, maar de Nederlander zette in de vijfde ronde orde op zaken en nam die eerste plaats weer over en kon stelselmatig van zijn achtervolgers wegrijden. De strijd om het zilver en brons tussen teamgenoten Alon Day en Gianmarco Ercoli was iets spannender maar beiden kregen een tijdstraf van vijf seconden voor het niet respecteren van de track limits. Hezemans won, Nicolo Rocca, vorig jaar nog actief bij PK Carsport, werd tweede voor Ercoli. Alon Day moest zich tevreden stellen met een vijfde plaats. Marc Goossens startte vanaf P14 en eindigde de race binnen de top 10 op een negende plaats. Patrick Lemarié moest de #66 in de zesde ronde aan de kant zetten.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia,

Martin Doubek reed in de EuroNASCAR 2 de volle 15 ronden aan de leiding en won voor Vladimiros Tziortzis en Tobias Dauenhauer. De #66 is was vandaag blijkbaar niet het geluksnummer, ook niet voor Simon Pilate die in de 12de ronde in de grindbak kwam vast te zitten.

NWES, NASCAR Whelen Euro Series, Valencia,

Hopelijk kennen Patrick en Simon morgen meer geluk en komt Marc Goossens nog beter in het ritme waardoor hij de top 10 voor een plaats in de top 5 kan inruilen. Afwachten maar.

Morgen wordt om 10.30 uur de start gegeven van de tweede race in de EuroNASCAR 2. De EuroNASCAR Pro begint er om 14.30 uur aan.

Willen we ook nog even via deze weg vermelden dat de foto’s gemaakt werden door onze nieuwe medewerker Bart Dehaese.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws