Gastrijder Harry King aan de haal met de zege

Op het circuit van de Red Bull Ring in Oostenrijk werd gisteren de eerste race van de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux verreden en het was de Britt Harry King die de vaste deelnemers aan de serie te snel af was. King ging aan de haal met de zege en won voor Glenn Van Parijs en de Nederlander Huub van Eijndhoven.

Glenn Van Parijs klokte eerder aan het stuur van de Kambukka Porsche de snelste tijd. Naast hem op die eerste startrij stond Xavier Maassen, maar hij kende bij de start van de race problemen. Maassen kreeg de wagen wel terug aan de praat maar moest noodgedwongen praktisch helemaal achteraan aansluiten. Maassen vocht zich gaandeweg de race wel mooi terug en werd daarvoor beloond met een vijfde plaats.

Een ietwat chaotische start dus, maar gelukkig merkte de rest van het peloton Porsches de stilstaande Maassen op tijd op. Onder andere Jan Lauryssen kon Maassens Porsche nog maar net ontwijken. Enkele bochten verder nam Harry King met Glenn van Parijs en Thierry Vermeulen in zijn kielzog het commando over. King won uiteindelijk ook de race, maar vermits hij als gastrijder aan de start stond scoorde de Brit geen punten. Glenn van Parijs pakte zilver, het brons was er voor Huub van Eijndhoven. Net naast het podium pakte Dylan Derdaele de vierde plaats voor Maassen dus.

Andermaal maakte AM-rijder Jan Lauryssen in de #54 Q1 Track Racing by EMG Motorsport een geweldige indruk. Hij finishte zesde algemeen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws