Hyundai Motorsport test voor het eerst de wagen voor 2022

Hyundai heeft in navolging van hun engagement voor het gloednieuwe hybride tijdperk van het WRC, de 2022 uitdager voor de eerste keer aan de tand gevoeld. De test vond plaats op ruwe grindwegen in het zuiden van Frankrijk als onderdeel van de vele voorbereidingen op de nieuwste technische uitdaging van het WRC.

Andrea: “Het is een speciaal moment wanneer je voor het eerst met een auto de weg op gaat en zoals altijd zijn er enkele uitdagingen die je het hoofd moet bieden. In het geval van onze 2022 Rally1-wagen beginnen we vanaf nul met gloednieuwe regels, een ander concept en een nieuw basismodel – de i20 N. Het was spannend om het startschot te geven voor de tests en om aan dit spannende nieuwe avontuur te beginnen.”

Hyundai Motorsport 2022
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Bouwen op jarenlange ervaring

De test van de gloednieuwe Rally 1-auto was een uitgebreide sessie, gericht op het ontwikkelen van alle onderdelen van de auto en het verzamelen van gegevens na de eerste roll-out in een privé-testcentrum in Duitsland.

De Rally 1 auto integreert de belangrijkste technische kenmerken van zijn high-performance tegenhanger voor de weg, hybride aangedreven in overeenstemming met het nieuwe FIA-reglement, evenals alle ervaring en lessen die het team de afgelopen seizoenen heeft opgedaan. Het team gaat nu de ontwikkeling van de i20 N versnellen met een intensief testprogramma. Op verschillende locaties in Europa zal de nieuwe uitdager worden geëvalueerd in verschillende omstandigheden en op verschillende terreinen die de verscheidenheid van het WRC weerspiegelen. De prestaties van de auto zullen de komende maanden grondig worden beoordeeld, waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten voor het debuut in 2022.

Hyundai Motorsport 2022
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

“We hebben interessante dingen gezien, sommige die veranderd en verbeterd moeten worden, maar het hoort allemaal bij het proces en bij de uitdaging,” voegde Andrea toe. “Het team heeft geweldig werk geleverd en heeft zo hard gewerkt om de auto in zo’n korte tijd klaar te stomen voor de eerste test. Natuurlijk staan we pas aan het begin van een lange reis, maar ik denk wel dat we nog een aantal interessante tijden voor de boeg hebben voor Rallye Monte-Carlo 2022.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws