Twee overwinningen voor King, maar van Parijs pakt volle pot

Ook tijdens de vierde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, de tweede op de Oostenrijkse Red Bull Ring, stond er deze voormiddag geen maat op de 20-jarige Britt en gastrijder Harry King. Als vierde gestart van op de tweede rij vond King het aan het begin van de tweede ronde welletjes geweest, pakte de leiding en stond deze niet meer af.

Maar vermits King daar in Oostenrijk als gastrijder meereed in de Porsche Carrera Cup Benelux scoorde hij geen punten. Glenn van Paris daarentegen werd twee keer tweede en pakt bijgevolg de volle pot aan punten.

Dylan Derdaele van zijn kant was in deze tweede race bijzonder goed gestart en schoof van P6 al snel door naar P4 achter van Parijs, King en Maassen. Vooraan ging King dan over van Parijs en ook Derdaele zag zijn kans mooi en wisselde van plaats met Maassen. Aan Harry King en Glenn van Parijs was geen houden meer, maar achter Derdaele ontstond een mooi treintje met Maassen, van Eijndhoven, Van Rhee en Neuhofer.

Met nog 21 en een halve minuut te gaan zag Xavier Maassen zijn kans schoon om over Dylan Derdaele te gaan maar die laatste gaf zich niet zo rap gewonnen.

Dylan Derdaele, Red Bull Ring, Porsche Carrera Cup Benelux
Foto met dank aan Dylan Derdaele // official fanpage – Facebook

Drie minuten later echter ging Dylan iets te ver, corrigeerde goed maar verloor daarna op het gras de controle over de Porsche en begon te slippen, raakte de vangrail lichtjes maar kon gelukkige zijn race verder zetten.

Porsche Carrera Cup Benelux, Red Bull Ring

Harry King pakte dus zijn tweede opeenvolgende zege maar winnaar in de Porsche Carrera Cup Benelux dit weekend is met twee tweede plaatsen toch wel Glenn van Parijs in de NGT Racing Kambukka Porsche. Xavier Maassen werd in de #9 Porsche van Team GPZ by Red Ant Racing derde.

In de klasse AM stond er andermaal geen maat op Jan Lauryssen die op een zevende plaats algemeen eindigde, maar liefst drie plaatsen hoger dan Dullaert in de categorie Pro-AM.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws