NGT en Glenn Van Parijs na de Oostenrijkse meeting aan de leiding

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux is nu goed en wel op gang geschoten. De twintig deelnemers trokken voor de tweede meeting, met de derde en vierde race van het seizoen, richting de Oostenrijkse Red Bull Ring, voor twee sprintwedstrijden van dertig minuten. NGT Racing was van de partij met één wagen en hoe! Glenn Van Parijs pakte het maximale aantal punten met twee poleposities, twee snelste ronden en tweemaal een tweede plaats achter de Britse gastrijder Harry King. Maar omdat King als gastrijder geen punten scoort, behaalde de snelle Hasselaar dus 44 op 44 punten tijdens de Oostenrijkse verplaatsing. Van Parijs is nu leider in het kampioenschap en is zonder meer één van de pretendenten op de titel in de snelste merkencup van de Benelux.

Voor de goede orde, de beide zeges in Oostenrijk waren dus voor de jonge Brit Harry King, maar voor de punten zijn gastrijders dus ‘onzichtbaar’ in de uitslag van de wedstrijden en zo kon Glenn Van Parijs met twee tweede plaatsen wel het maximaal aantal punten scoren.

Glenn van Parijs, Porsche Carrera Cup Benelux, Kambukka

Glenn Van Parijs: “Ik hou er niet van om tweede te worden, maar uiteraard was dit een bijzonder gegeven. In de eerste wedstrijd wist ik niet goed hoe de puntenverdeling zou zijn, maar op zondag was ik op de hoogte van het systeem en dan neemt de ratio het toch over. Je weet dat de man voor je niet meetelt in de strijd om de punten en dus ook geen rol speelt in het kampioenschap. Bovendien kon ik in beide races vrij snel een kloof met mijn echte concurrenten slaan en dat is uiteraard het meest belangrijke. Verder kan ik niet anders dan bijzonder gelukkig zijn met mijn weekend. De auto was echt zeer goed, waarvoor dank aan het team NGT Racing. Ook een woord van dank aan Stijn Lowette die dit mooie avontuur in de Porsche Carrera Cup Benelux mee mogelijk maakt.”

In het kampioenschap zien we ondertussen een trio dat een kleine kloof met de achtervolgers slaat: met naast Glenn Van Parijs ook Huub Van Eijndhoven en Dylan Derdaele. Van Parijs telt 68 punten, één meer dan Van Eijndhoven en vier meer dan Derdaele. Van Rhee volgt al op 24 punten als vierde.

Marc Maton: “De puntentelling van de Porsche Carrera Cup Benelux met kleine verschillen (20,18, 16…) maakt dat een slechte score moeilijk goed te maken is. Regelmaat is dus de sleutelfactor in dit kampioenschap als je vooraan wil eindigen. Als je in een wedstrijd 15 of 20 punten moet toegeven door pech of een incident, is het niet makkelijk om terug te komen, zeker omdat het kampioenschap maar twaalf wedstrijden telt. Dat maakt ook dat die extra punten voor een polepositie en een snelste ronde ook zeer belangrijk kunnen zijn in de eindafrekening. We zijn het seizoen goed begonnen en hebben met Glenn een jong talent in huis waarmee we een gooi naar de titel kunnen doen. Uiteraard ben ik zeer gelukkig met het resultaat van dit weekend, maar vanaf nu gaan we ons voorbereiden op de volgende races, begin juli in Zandvoort!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws