Hendriks Motorsport schrijft geschiedenis

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de ‘NASCAR Whelen Euro Series’ pakte een zelfde wagen in alle vier de races de overwinning. Die eer viel te beurt aan Hendriks Motorsport met dank aan Loris Hezemans en Martin Doubek. Net als gisteren reden beide teamgenoten, elk in hun race, van start tot finish aan de leiding. De #7 Ford Mustang scoort zo maar liefst 160 punten over het ganse weekend.

De start van de race met al die NASCAR bolides blijft, net zoals de race trouwens, bijzonder indrukwekkend. Loris Hezemans kon deze namiddag in de eerste ronden een sterk opzittende Alon Day afhouden. Beiden kwamen even licht met elkaar in contact waardoor de Israëliër in de grindbak terecht kwam, maar wel zijn weg nog kon verderzetten. Hierdoor kreeg Gianmarco Ercoli de tweede plaats in de schoenen geschoven maar hij vormde nooit een bedreiging voor de jonge Nederlander die zo zijn tweede overwinning in twee races pakte. Ercoli dus op de tweede plaats, gevolgd Sebastiaan Bleekemolen op drie.

NASCAR Whelen Euro Series, NWES, Valencia

De twee overwinningen van Hezemans van dit weekend meegerekend komt de Nederlander nu op een totaal van negen stuks, waarvan er drie op het Circuit Ricardo Tormo. “We zijn echt gestart waar we vorig jaar gestopt zijn. Ik ben enorm blij met het resultaat, laat die volgende race al maar komen. Het spreekt voor zich dat ik zeer graag een tweede ‘Champion Ring’ wil behalen en elke keer ik in een racewagen stap wil ik winnen, maar laten afwachten hoe dit seizoen evolueert. Elk circuit is anders, maar we zullen er zeker en vast staan,” aldus een dolgelukkige Loris Hezemans.

NASCAR Whelen Euro Series, NWES, Valencia, Marc Goossens, DF1 Racing, Rudi Steylaerts

Marc Goossens, gestart van op de zevende rij met voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve naast zich, werd in de #77 Chevrolet Camaro van DF1 Racing uiteindelijk 10de wat toch wel een degelijke prestatie is gezien onze landgenoot zonder ook maar enige voorbereiding of test aan het seizoen begonnen is. Goossens beschikt over bakken ervaring en we gaan hem dan in de volgende races meer dan waarschijnlijk hogerop zien eindigen.

NASCAR Whelen Euro Series, NWES, Valencia

In EuroNASCAR 2 dan was ook vandaag, net als gisteren, de overwinning voor Martin Doubek. Hendriks Motorsport pakte niet enkel het goud maar ook het zilver, te danken aan de Tobias Dauenhauer.

De problemen met de remmen gisteren leken vandaag opgelost te zijn en dat maakte dat onze landgenoot Simon Pilate revanche kon nemen en dat lukte hem zeer aardig. Pilate vocht zich binnen de top 10 en besloot de race op een mooie zesde plaats.

NASCAR Whelen Euro Series, NWES, Valencia, DF1 Racing, Simon Pilate

Voor de volgende races in de EuroNASCAR Pro en EuroNASCAR 2 is het wachten tot het weekend van 19 en 20 juni, dan maakt het NWES de verplaatsing naar de Autodrom Most in Tsjechië.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws