Opnieuw een overwinning voor Orlen Team WRT

De #41 Orlen Team WRT Oreca-Gibson behaalde zijn tweede overwinning van het seizoen 2021 voor de twee G-Drive Racing Aurus-Gibsons aan het einde van een bewogen Red Bull Ring 4 Hours. De race begon onder een prachtige zon, maar na twee uur racen begon het hard te regenen. Meerdere glijpartijen buiten de baan leidden ertoe dat de Safety Car de baan op kwam. Doordat het minder hard regende, bleek de bandenkeuze in het laatste uur cruciaal in de natte omstandigheden.

foto met dank aan WRT – W Racing Team (facebook)

Na een moeilijke start voor de #41 Orlen Team WRT Oreca, klom Yifei Ye op naar de derde plaats. Met nog een uur en 50 minuten te gaan in de race, begon het te regenen en na tien minuten werd het erg zwaar. Sommige wagens probeerden op de baan te blijven op slick banden, terwijl andere de pits indoken om te wisselen naar intermediate of maxi regenbanden. De Safety Car verscheen voor de tweede keer op anderhalf uur van de geblokte vlag.

De Safety Car bleef op de baan toen de regen minder werd en de race werd hervat met 52 minuten te gaan. Net voor de groene vlag keerde de #26 Aurus terug op de baan om over te schakelen op intermediates. Bij de herstart had Robert Kubica een voorsprong van 39 seconden op Franco Colapinto, #26 Aurus. De als derde geplaatste Tom Gamble Oreca #22) moest een ronde achter de eerste twee blijven.

Foto met dank aan WRT – W Racing Team (facebook)

Met nog een halfuur te gaan moest Louis Deletraz, Franco Colapinto laten voorgaan na een snelle pitstop, maar op een kwartier van het einde kon de Zwitser opnieuw de leiding overnemen en stond die niet meer af. Het was uiteindelijk #41 Orlen Team WRT die won voor #26 G-Drive Racing. De laatste podiumplaats was voor #25 G-Drive Racing.

De overwinning in de LMP3 categorie was voor #19 Cool Racing. Zij wonnen met een tiende verschil voor #11 Eurointernational. In de LMGTE was de zege met overmacht voor #88 AF Corse.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws