Startveld Porsche Endurance Trophy Benelux nog groter!

Met de komst van de nieuwe 911 GT3 Cup type 992 spelen de rijders van de Porsche Endurance Trophy Benelux opnieuw eerste viool in de GT-divisie van de Belcar. Twee weken nadat een Porsche in Zolder de openingsmanche van het nationale endurancekampioenschap als eerste GT-wagen afsloot, trekt het peloton volgend weekend richting Hockenheim voor de tweede meeting van het seizoen.

Dat de interesse voor het kampioenschap in de lift zit wordt bewezen door het feit dat Q1-Trackracing by EMG voor deze Duitse verplaatsing van de Porsche Endurance Trophy Benelux twee nieuwe Porsche 911 GT3 Cup type 992 zal inzetten. Aan het stuur ervan zitten enkele bekende namen uit de Porsche Carrera Cup Benelux. Zo deelt Jan Lauryssen, de revelatie van het seizoensbegin en huidig leider in het Am-kampioenschap, de eerste bolide met Filip Teunkens. Aan het stuur van het tweede exemplaar zitten Nicolas Vandierendonck, vaste waarde van het team, en de jonge Dirk Schouten.

“Dirk is de neef van Bas Schouten, met wie ik dikwijls samen heb gereden”, legt Nicolas uit. “Deze race van de Porsche Endurance Trophy Benelux in het kader van de Belcar geeft hem de gelegenheid om voor het eerst achter het stuur van zo een krachtige bolide te kruipen. Voor het team van Q1-Trackracing by EMG is dit ook een mooie voorbereiding voor de races die we er aan het eind van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux zullen afwerken. Deze organisatie, die we samen met Edgard Terium op poten hebben gezet, biedt ook Track Days aan, en een professionele omkadering voor race-activiteiten. De kwaliteiten van Edgard als Porsche-preparateur zijn ondertussen voldoende gekend, en ik houd me vooral bezig met de omkadering: de commerciële relaties, marketing, persrelaties en sponsoring, enzovoort. We willen alles heel professioneel aanpakken, maar tegelijk ook een gezellige en vriendschappelijke sfeer creëren. Het is een ontzettend boeiend project!”

Kunnen de twee bolides van Q1-Trackracing by EMG Motorsport zich bewijzen tegenover de vaste waarden van het kampioenschap? Dylan Derdaele en Nicolas Saelens (Belgium Racing), in de eerste race winnaars van de Belcar GT-divisie, staan opnieuw als favoriet aan de start. Hun teamgenoten Koen en Kris Wauters willen na een aanrijding in de eerste race nu één en ander recht zetten. En wat met Red Ant Racing? Vader Bert en zonen Yannick en Ayrton zinnen op revanche, nadat het contact met de bolide van de Wauters-broers hen twee weken geleden verplichtte de strijd voortijdig te staken.

Met vijf exemplaren van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup aan de start zullen de podiumplaatsen duur verkocht worden. Maar Jan Ooms en Glenn Paenen (op de Porsche 911 GT3 Cup type 991 van Belgium Racing) zitten op vinkenslag, klaar om van de kleinste fout van de concurrentie gebruik te maken. In Zolder leverde hen dat een tweede plaats op.

Sven Van Laere, Davy Vandekerckhove en Sem Geerts mikken dan weer op een tweede zege in GTB, aan het stuur van de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport uit de ateliers van RED ANT Racing.

Na de vrije trainingen (60 minuten) op vrijdag worden de kwalificaties voor de tweede Belcar-race van 2021 zaterdag tussen 12u en 12u45 afgewerkt. De race over drie uur wordt zondagochtend om 9 uur op gang getrokken.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws