Tim Joosen en Steven Van Bellingen winnen overtuigend tweede race

Tim Joosen en Steve Vanbellingen hebben het afgelopen weekend in de tweede race van de Supercar Challenge op de Hockenheimring de Deldiche Rading Norma M20FC naar de overwinning gestuurd. Het gevecht met teamgenoot Tom Boonen bleef dit keer uit, want de Boonen, winnaar van de eerste race, viel tijdens de safetycar in het begin van de race stil.

Net als in de eerste race mocht Max Aschoff met zijn indrukwekkende Ginetta Nissan G58 vanaf de beste startplaats vertrekken. De Duitse LMP3-coureur werd op de eerste rij geflankeerd door de Belgische equipe Steve Vanbellingen en Tim Joosen met de Deldiche Racing Norma 20FC. De winnaar van de eerste race, Tom Boonen, startte met de andere Deldiche Norma vanaf de tweede rij, met naast hem de Fransman Julien Schell met zijn Pagasus Racing Ligier LMP3. Na de zware crash in race 1 bleef de vijfde startplek van equipe Berg-Cascatau leeg. De Luxemburgse gymleraar Alain Berg boorde zijn Norma M20FC hard de vangrail in bij het naderen van de Spitzkehre. Gelukkig stapte de rijder ongedeerd uit, maar de wagen was te zwaar beschadigd om in race 2 aan de start te verschijnen. De Peugeot RCZ van de landgenoten Voet-Van den Broeck startte als snelste in de Sport divisie vanaf de 16de plaats.

Supercar Challenge, Circuit Zandvoort, Pinksterraces, Tim Joosen, Steve Vanbellingen

Na twee opwarmronden werd het veld losgelaten richting de Nordkurve. Max Aschoff had de beste start maar moest al snel Tim Joosen in de Norma laten gaan. Aschoff kreeg even later met problemen aan de achterwielophanging te kampen en moest zijn bolide noodgedwongen aan de kant zetten en dit op een vervelende plek voorbij de Sudkurve wat dan weer de safetycar op de baan deed komen. De Norma van Tom Boonen vertoonde daarop problemen en viel stil. Daarbovenop begon het flink te regenen wat maakt dat de tweede race een vrij rommelig eerste kwartier kende.

Na de herstart werden de omstandigheden steeds moeilijker. Koploper Tim Joosen ging achterstevoren en moest enkele posities prijs geven. In de Sport divisie was het dan weer smullen geblazen. Chris Voet met zijn Peugeot diende zich te verdedigen tegen vijf aanvallende Zilhouettes. Tim Joosen had na zijn spin het ritme weer teruggevonden en nam de eerste plaats weer in handen.

Supercar Challenge, Pinksterraces, Circuit Zandvoort

Onze landgenoten konden hun posities vrijwaren. Bart van den Broeck pakte samen met Chris Voet de overwinning de de Sport divisie. De algemene overwinning was er voor Tim Joosen en Steve Vanbellingen in de Deldiche Racing Norma. Na de overwinning van Tom Boonen dus een tweede zege op evenveel races voor de troepen van Luc De Cock.

Bron en foto’s met dank aan Supercar Challenge.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws