Hyundai Motorsport, geen tijd voor teleurstelling

De eindresultaten vertellen niet het volledige verhaal van een rallyweekend waarin de Hyundai i20 Coupe WRC een indrukwekkende snelheid liet zien. Hyundai Motorsport behaalde 13 overwinningen op de proeven, verdeeld over de drie teams – acht voor Tänak, vier voor Sordo en één voor Neuville – waaronder zeven 1-2s. In de rallysport zijn goede prestaties echter niet genoeg en Hyundai Motorsport zal zich dan ook snel moeten herpakken en voorbereiden op de Rally Italia Sardegna, een evenement waar het de afgelopen vijf seizoenen vier keer heeft gewonnen.

Dani Sordo en Borja Rozada (#6) werden tweede na een sterke wedstrijd. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe (#11) eindigden 36ste, wonnen 4 punten op de Power Stage. Ott Tänak en Martin Järveoja (#8) eindigden 21ste, wonnen 5 punten op de Power Stage.

Thierry Neuville: “Na de drama’s die we dit weekend hebben ervaren, hadden we vandaag niet meer kunnen doen. Ik ben echt teleurgesteld voor het team dat we deze rally niet hebben kunnen winnen. We hadden de snelheid en de auto voor de overwinning, maar helaas heb ik iedereen in de steek gelaten met een fout die begon tijdens de verkenningen. We waren te optimistisch. We hadden slechte omstandigheden tijdens de verkenning met mist en regen, en ik schatte de bocht verkeerd in, waardoor onze rally vroegtijdig ten einde kwam. We zijn altijd gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten, maar dat is ons in Portugal niet gelukt. We gaan er zeker voor in Sardinië.”

Tänak
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo: “We hebben een tweede plaats mee naar huis genomen dankzij Dani en Borja, maar de start van het evenement had veel meer beloofd. De mogelijkheden waren er voor een sterk teamresultaat, maar om verschillende redenen hebben we dit weekend niet kunnen doen waar we toe in staat waren. Nu moeten we gemotiveerd blijven en proberen ons op te laden voor het volgende evenement. Al mijn mensen hebben de afgelopen maanden zo hard gewerkt, met strenge beperkingen moeten omgaan en moeilijke omstandigheden moeten accepteren, ze hadden meer verdiend van deze rally. We hebben laten zien dat we een goede auto hebben , nu moeten we resultaten boeken. We hebben de kans om dat binnenkort in Sardinië te doen. Uiteindelijk zal alles goed zijn; als het niet goed is dan is het nog het einde niet.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws