Elfyn Evans wint in Portugal

Waarschijnlijk niet het snelste team heeft gewonnen dit weekend, maar wel het team dat het meest constant was en vooral uit de problemen bleef. Is het daarom minder verdiend, absoluut niet.

De Brit heeft 28.3s voorsprong op zijn naaste concurrent Dani Sordo, de Spanjaard hield de eer voor Hyundai Motorsport hoog na de opgave van Ott Tänak en Thierry Neuville. Sébastien Ogier heeft een moeilijke wedstrijd achter de rug, voornamelijk te wijten aan zijn startpositie. Hij hield echter het hoofd koel en neemt belangrijke punten mee voor het kampioenschap met zijn derde plaats.

De belangrijke punten voor de powerstage gingen naar Ott Tänak die de snelste tijd reed. Tweede tijd op deze laatste proef was voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe, derde was Sébastien Ogier.

Thierry Neuville
Photographer: Vincent Thuillier Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Takamoto Katsuta kan meer dan tevreden zijn met zijn prestatie, vierde plaats en het grootste deel van de wedstrijd in gevecht met Sébastien Ogier. Gus Greensmith en Adrien Fourmaux eindigden op plaats 5 en 6 in hun M-Sport Ford Fiesta WRC. Voor Adrien Fourmaux en Renaud Jamoul was het een serieuze leerschool tijdens hun eerste wedstrijd op het hoogste niveau.

Esapekka Lappi toonde zijn kunnen op de stoffige wegen, hij haalde de overwinning binnen in WRC2 voor Teemu Suninen en Mads Østberg.

Willen we nog meegeven dat Chris Patterson, de co van Gus Greensmith, gehuwd is met de dochter van Noël Deberdt, één van de grondleggers van de Ypres Rally. Noël overleed deze week onverwacht, onze oprechte deelneming aan familie en vrienden.

Uitslag

Foto: Toyota Gazoo Racing WRT
Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws