Yoann Bonato wint de Rallye du Touquet

De C3 met het nummer 1 op de deuren is ook als eerste over de finish gekomen na 11 proeven, Yoann Bonato en Benjamin Boulloud hielden 26,2s voorsprong op de nummer twee. Deze nummer twee was Eric Camilli, bijgestaan door Francois-Xavier Buresi, eveneens in een Citroën C3 Rally2. De laatste podiumplaats was weggelegd voor Quentin Giordano en Kevin Parent in een Volkswagen Polo GTI R5.

Straffe prestatie van Cédric Robert die de de Alpine A110 Rally RGT naar een zesde plaats wist te rijden.

De Belgen
Maxime Potty eindigde 12de op 3m49 van de winnaar. Iets verder op vielen Christophe Verstaen en Kris Botson net buiten de top 20 na een sterke wedstrijd.

Christophe Verstaen

Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen konden eindelijk wedstrijdritme opdoen in hun nieuwe wagen en eindigden 43ste.

Snelste Clio team waren Benoit Verlinde en Anton Dupan op plaats 47 met net achter hen Tom Rensonnet en Renaud Herman. Corentin Dozot en Kevin Dejonge vinden we terug op plaats 52 terwijl Gilles Pyck en Emile Mourisse moesten opgeven met mechanische problemen.

Jonas Dewilde en Ward Hansens parkeerden hun Peugeot 08 R2 op plaats 82. Nicola Stampaert en Kris De Moerloose maakten heel wat plaatsen goed vandaag en eindigden nog 93ste.

Op plaats 100 vinden we de Ford Fiesta Rally4 terug van Vincent Verstraee en Christophe Dewickere.

Tuur Vanden Abeele kon proeven van het PK geweld achter het stuur van de Porsche 997 GT3 en werd uiteindelijk 136ste na een herstart vandaag.

Uitslag

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!