Stefaan en Sharon super tevreden na de Rallye du Touquet

Stefaan Prinzie en Sharon Vermeulen trokken richting het Noord-Franse Touquet met hun prachtige gloednieuwe Stesha Alpine A110 Rally RGT. Na twee testsessies eerder op het jaar was het deze keer voor echt en behaalde Stefaan een meer dan degelijk resultaat in een goed gevuld en sterk deelnemersveld, een veld met meteen 8 Alpines aan de start.

Stefaan Prinzie

Stefaan: “We trokken richting Frankrijk zonder al te veel verwachtingen. Ondanks dat we de Alpine al 2x konden testen, is het een totaal andere ervaring op de hobbelige, razendsnelle wegen in Noord-Frankrijk met veel blinde toppen. Het gevaar loerde echt overal om de hoek en dat mocht onze goede vriend Chris Vandamme aan de lijve ondervinden. In de pieges hebben bewust het voetje gelicht want we wilden niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Daarnaast kreeg ik nog eens het gezelschap van toppers die toch van een ander kaliber zijn, zoals Cédric Robert en François Delecour. Op de eerste proef was Delecour maar liefst 52.3 seconden sneller, op de 2de proef gaf Robert ons het nakijken en was hij 55,6 seconden sneller dan ons. Om maar te zeggen dat zij toch van een ander niveau zijn.”

Maar de prijzen worden pas aan de meet uitgedeeld en naarmate de wedstrijd vorderde kon Stefaan betere tijden neerzetten.

“We hebben genoten van deze wedstrijd, zonder één schrammetje aan de finish en toch een mooi resultaat neergezet met een podiumplaats als bekroning op een moeilijke wedstrijd. We werden 43ste in het algemeen klassement op 143 aangekomen teams en 3de GT op 8 Alpines en 2 Porsches. De Alpine is een prachtige wagen maar zeker niet de makkelijkste om mee te rijden. De eerstvolgende wedstrijd is de Rally van Wervik op het programma.” Aldus Stefaan.

Tekst met dank aan onze collega’s van Rallylovers.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws