Benoit Verlinde sluit Le Touquet af met goed gevoel

Dit weekend deden Benoit Verlinde en Anton Dupan mee aan de openingswedstrijd van de Franse Renault Clio Trophy, de rallye du Touquet. Met 36 Clio’s aan de start beloofde het een spannende rally te worden. Het doel was om het Belgische seizoen voor te bereiden. In de Franse cup staan er verder geen rally’s meer op het programma.
“De shakedown was belangrijk om de wagen te leren kennen op (droog) asfalt en om terug in het ritme te komen na maanden zonder rally. Door heel wat vertraging na enkele ongevallen, konden we helaas slechts 3 runs afwerken op de shakedown. Toch werd er een eerste basis setup gevonden om aan de wedstrijd te beginnen.”

Op vrijdag stonden er 2 maal 3 proeven op het programma, met als hoogtepunt een proef van 28km!

Anton: “We begonnen eerder voorzichtig om te wennen aan de wagen. Het chassis reageert volledig anders dan de Fiesta waar we de vorige jaren mee reden, vooral op hobbelige stroken. Tijdens de 2de lus werd het gevoel beter en dat bleek ook uit de tijden. De lange proef van 28km was een prachtige proef om de dag af te sluiten met een goed gevoel”
De eerste dag werd afgesloten op een 56ste plaats algemeen en 15de in de Clio Trophy. In het onofficiële klassement van de Belgische Clio’s, stond enkel RACB-piloot Tom Rensonnet net voor de PTR Clio.
Op de tweede dag, met 5 proeven, werd het tempo verhoogd. De tijden werden alsmaar beter, met een 6de tijd bij de Clio’s op KP9. Uiteindelijk werd het spannende eindsprint met Tom Rensonnet.

Benoit: “Op de laatste proef konden we onze achterstand van 3 seconden op Tom en Renaud nog ombuigen naar 3 seconden voorsprong. Zo haalden we finaal de 47ste plaats en werden we ook 12de Clio. We sloten de rally af met een goed gevoel in de wagen, maar gaan nog wat verder testen om een betere setup te vinden tegen de South Belgian Rally”

De volgende rally wordt de Rally van Wervik binnen 2 weken, als laatste voorbereiding op de South Belgian Rally. Daar zal de Clio op de nieuwste specificatie MRF banden staan, met dank aan Banden Claerhout! Deze rally wordt gezien als een verdere test voor de auto en de banden.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws