Guido en Tom Werckx met JJ Motorsport naar VRM BMW M2 Cup

Tijdens de Openingsraces op Circuit Zandvoort waren ze er nog niet bij, maar vanaf de tweede meeting van de VRM BMW M2 Cup, die plaatsvindt op wat bekend staat als het ‘mooiste circuit ter wereld’, tekenen Guido en Tom Werckx aanwezig achter het stuur van de JJ Motorsport BMW M2 Cup!

“Met mijn 65 lentes moet ik in Corona-tijden toch was voorzichtiger zijn en daarom verkoos ik de evolutie van de pandemie af te wachten en de BMW nog even op stal te laten staan,” zegt Guido over de uitgestelde outing van het duo Werckx in de VRM BMW M2 Cup.

Guido en neefje Tom Werckx zijn al enkele jaren een vaste BMW-waarde in de Belcar Series en vorig jaar maakten ze binnen het Zolderse endurance-kampioenschap kennis met de BMW M2.

Guido Werckx, Tom Werckx, JJ Motorsport, BMW M2 Cup, VRM BMW M2 Cup, EL Systems

“Ik zat voordien in Belcar achter het stuur van de meest uitéénlopende auto’s,” blikt Guido terug op zijn carrière. “Het begon met een bescheiden Honda Civic VTec, dan volgden Porsche, Saker, Dodge en Radical. Met de komst van de BMW’s 325 in de Belcar 5-klasse, konden wij vanaf 2015 voor een zege gaan en dat boeide ons meer dan slechts een goede uitslag na te streven in het algemeen klassement. Van zodra de M2 zijn opwachting maakte en de 325 aan vervanging toe was, wisten wij wat ons te doen stond en kozen wij resoluut voor de M2.”

Het was in 2018 dat de nu 27-jarige Tom voor de eerste keer aan de zijde stond van oom Guido en zijn debuut beleefde in de 24 Uren van Zolder. Guido was toen al toe aan zijn tiende deelname aan de Zolderse etmaalrace!

“Van kleins af aan was Tom er altijd bij,” lacht Guido. “Hij heeft even zijn zinnen gezet op karting maar het lag in de lijn der verwachtingen dat hij vroeg of laat met mij zou samenspannen in de Belcar BMW.”

Voor 2021 volgt evenwel de switch van Belcar Series naar een BMW-merkencup en in de keuze om te gaan voor de VRM BMW M2 Cup werd vooral rekening gehouden met wat al jaren de voorkeur wegdraagt van de familie Werckx en dat is endurance-racen.

“Ik ben nooit een man geweest van het korte werk,” grinnikt hij. “Als ik in zo’n sprintje op temperatuur zou zijn geraakt, zou de race al afgevlagd zijn! Geef mij maar een race van langere duur, zoals de twee keer één uur racen voor zowel Tom als mezelf, met desgevallend een pitstop. En bovendien komen we nu uit in een merkencup waar iedereen met gelijke kansen start. Qua organisatie en voorbereiding kunnen wij alvast terugvallen op de professionele omkadering van JJ Motorsport. Voor ons is autosport een hobby, wij hebben onze handen goed vol met ons bedrijf EL Systems Elektrische Installaties en dan is het gemakkelijk dat je slechts de helm van de haak moet nemen en je zonder je zorgen te maken over hoe en wat naar het circuit kan afzakken.”

Afspraak met Guido en Tom Werckx en JJ Motorsport tijdens de Spa Euro Race op 4, 5 en 6 juni op het Circuit van Spa-Francorchamps voor de tweede meeting van de VRM BMW M2 Cup.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws