Hyundai Motorsport wil winnen

Hyundai Motorsport mikt op een overwinning tijdens de Rally Italia Sardegna, de vijfde ronde van het World Rally Championship, een evenement waar de constructeur in de voorbije vijf seizoenen vier keer heeft gewonnen.

Drie teams zullen in de Hyundai i20 Coupe WRC strijden: Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe, Ott Tänak/Martin Järveoja en Dani Sordo/Borja Rozada. Alle drie de duo’s hebben tijdens de laatste rally op onverhard, Rally van Portugal, een indrukwekkend tempo laten zien en hebben in het verleden elk op de hoogste trede gestaan in Sardinië.

Hyundai
Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Neuville/Wydaeghe en Tänak/Järveoja beleefden frustrerende weekenden in Portugal, maar zullen proberen zich te herpakken in wat gewoonlijk een sterk evenement is voor Hyundai Motorsport. De Spanjaarden Sordo en Rozada hadden meer geluk in de Rally de Portugal, waar ze op hun eerste evenement als team een podiumplaats behaalden. Sordo zal vol vertrouwen aan Rally Italia Sardegna deelnemen, nadat hij het evenement in elk van de laatste twee seizoenen met het team won.

Rally Italia Sardegna keert in 2021 terug naar Olbia, met het servicepark in Molo Brin. De ceremoniële start vindt plaats in Alghero, waarna de equipes beginnen aan 20 etappes over een totale afstand van 303,10 km. Het ruwe wegdek van de gravelwegen, dat alleen maar verraderlijker wordt bij de tweede doortocht, zal zeker een aantal uitdagingen opleveren voor de deelnemende teams – en belooft een aantal spectaculaire rallyacties op te leveren.

Alle drie de teams hebben eerder deze maand elk een dag getest op Sardinië en ze zullen erop gebrand zijn om meteen goed van start te gaan wanneer vrijdagochtend de eerste proef van start gaat.

Hyundai
Photographer: Fabien Dufour Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Andrea Adamo: “We hebben een duidelijk doel voor ogen: de overwinning in Sardinië, in een poging om de gemiste kansen van Portugal goed te maken. Mijn mensen hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze rally’s, en om ervoor te zorgen dat onze Hyundai i20 Coupe WRC vooraan mee kan strijden. We hebben in Portugal laten zien dat we de snelheid hebben, nu hebben we een probleemloos weekend nodig om de resultaten te bevestigen waarvan we weten dat we ze kunnen behalen. Het kampioenschap is nog lang niet voorbij, dus we moeten diep graven en vechtend terugkomen.”

Neuville mikt op derde zege in Rally Italia Sardegna

Neuvile: “De Rally Italia Sardegna is een schitterend evenement waar het hele team altijd sterk is geweest. Een paar van ons hebben er al eens gewonnen en we hopen opnieuw op de hoogste trede te staan. Dit jaar wordt het een beetje anders, want we gaan terug naar Olbia, waar we in het verleden ook al hebben gereden, maar de etappes zullen min of meer hetzelfde zijn. Het zal zeker een uitdagend evenement worden, maar hopelijk kunnen we terugslaan en een sterk teamresultaat neerzetten in prachtig weer.”

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws