Vooral competitieritme ontdekken voor Nicola Stampaert

Een van de vele Belgische piloten die aan de start kwamen in de Noord-Franse rallye in Le Touquet was Oost-Vlaming Nicola Stampaert. Een relatieve nieuwkomer in het peloton, die dit seizoen koos voor een Ford R5 Evo2. Onder andere Vincent Verschueren en Gert Broekaert staan Nicola met veel goede raad bij.

“De rally van Le Touquet 2021 was net zoals voor velen onze seizoensopener.   We werden afgelopen weekend verwend met 11 prachtige klassementsproeven met een totaal van 150 wedstrijdkilometers, een prachtige streek en mooi weer.  

Ons doel om onze nieuwe wagen in competitieritme te ontdekken en heelhuids aan de finish te brengen is geslaagd met een 26ste eindplaats in onze categorie. Het is overduidelijk dat de snelheid in de Rally2 categorie enorm hoog ligt en er nog heel wat te leren valt. Na een uitdagende eerste wedstrijddag zijn we tevreden met de progressie die werd gemaakt doorheen de rally en keren we met een positief gevoel terug uit Frankrijk.

Volgende wedstrijd wordt de rally van Wervik op zaterdag 12 juni waar Christophe Doublet de nota’s voor zijn rekening zal nemen. Eind juni doen we dan de dubbel, op zaterdag in Vresse sur Semois voor de South Belgian Rally, en op zondag de Montebergrally in de buurt van Poperinge.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws