Dekens Motorsport ging testen in Hamois

Afgelopen zaterdag organiseerde het team van Dekens Motorsport een uitgebreide testsessie op een parcours dat wel erg deed denken aan een passage uit de ‘Rallye de Wallonie’. Het was doorgaans thans rustig in Hamois bij Mohiville, maar de drie Porsches van Dekens zorgden voor een leuke muzikale noot in de omgeving. Dat in combinatie met een testparcours van om en bij de zes kilometer en een heerlijk lentezonnetje maakte dat die lange covidcrisis even vergeten werd. Hoogtijd ook om even ons oor te luister te leggen bij onder andere Johan Dekens, Glenn Janssens en Patrick Snijers.

Dekens Motorsport

“Het doet uiteraard deugd om dergelijk testwerk nog eens te doen hè, het was al veel te lang geleden en testen in deze omstandigheden is zalig,” laat Johan weten. “Maar wat de toekomst betreft of gaat bieden, daar hebben we natuurlijk ook het raden naar. We zijn allemaal hoopvol dat we Covid-19 zo rap mogelijk én definitief kunnen afsluiten en dat we terug het leven van weleer kunnen hervatten. We gaan er natuurlijk van uit, of dat hopen we althans, dat er terug rally gereden kan en mag worden waardoor ik mijn huidige klanten kan tevreden stellen. Ergens in het achterhoofd speelt ook de gedachte om zelf de helm nog eens aan te trekken, maar dan moet het budget er zijn en moet de gelegenheid zich voordoen. Een grote wens voor dit jaar zou zijn om in Ieper de service voor Patrick Snijers te kunnen verzorgen, maar wetende dat de koppeling van de Porsche getooid in de kleuren van Maes containers iedere dag vervangen moet worden, gaat dat een aardige duit kosten.”

Dekens Motorsport

Glenn Janssens van zijn kant heeft zaterdag ongetwijfeld de meeste kilometers getest en dat is natuurlijk steeds nuttig, zeker wanneer Glenn zelf de mening toegedaan is de Porsche 991 GT3 RGT nog niet helemaal onder de knie te hebben. “Klopt, ik had soms zelfs het gevoel dat ik met de historic Porsche sneller zou zijn. Mijn seizoen start met de South Belgium Rally en ik hoop dan ook dat ik zoveel als dat mogelijk is voor het kampioenschap te rijden. En met de nieuw opgebouwde Porsche 911 SC uit de ateliers van Tuthill trek ik binnen enkele dagen naar Rimini voor de Modena Cento Ore Historic rally waar Stéphane Prévot me de nota’s gaat lezen,” besluit Glenn.

Dekens Motorsport, Glenn Janssens

Een wagen die we niet zagen tijdens de testdag was de ‘Maes Porsche’ van Patrick Snijers maar wie wel aanwezig was op de testdag was … Patrick Snijers. “Ik kan het nog steeds niet laten (lacht), dit doet deugd. Ook met ‘de Lange’ spraken we over het heden en de toekomst. “Ik ben blij voor de huidige generatie die met een R5 rijdt, maar geef mij toch maar die achtertrekkers. Ik denk dat ze van deze ‘oude vos’ nog wel iets zouden kunnen leren moesten ze zich eens achter het stuur van een Porsche zetten.

Dekens Motorsport, Patrick Snijers, Containers Maes, Johan Dekens

Voor de komende maanden is het ook voor mij afwachten, net als voor de rest. Wat wel al zo goed als vast staat is dat ik geen kampioenschap zal rijden, maar een programma à la carte. Een zekerheid is dat ik de ‘Maes Porsche’ aan de start breng van de Sezoensrally in Bocholt en ik zou natuurlijk ook heel erg graag willen starten in Ieper. Ik doe nu al zo lang mee in Ieper en nu dat het WK er passeert wil ik er heel graag bij zijn. Maar zoals Johan al liet weten moeten we dan iedere dag een nieuwe koppeling steken en voor de rest, we zien wel, maar eerst hier nog wat genieten,” aldus Patrick Snijers.

Tekst: Hans Calsius, foto’s met dank aan Quentin Carpentier (Quentin Carpentier Photographie) en Jelle Dignef (Rally-art Photography).

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws