Rallyseizoen Hyundai Belux weldra van start

Het heeft even geduurd vooraleer Grégoire Munster en Louis Louka zicht kregen op hun plannen voor 2021. Zowel de start van het Belgische als het Europese rallyseizoen lieten wat langer dan gewoonlijk op zich wachten. Maar komende maand kunnen de twee jonge rallytalenten (Grégoire Munster maakt ook dit jaar weer deel uit van het Junior Driver Program van Hyundai Motorsport ) eindelijk weer aan de slag!

Mooie basis

Even terugblikken naar vorig jaar. In het Belgian Rally Championship konden Grégoire en Louis maar heel even hun talent tonen aan het stuur van de Hyundai i20 Rally2. In de openingsmanche scoorden ze nog een opgemerkte vierde plek, maar toen viel zowat het hele seizoen in duigen.

Met de verenigde steun van Hyundai Motorsport Customer Racing en Hyundai Belux ontstond daarna wél een onverwacht druk Europees programma, met onder andere opvallende prestaties in Rome en Fafe, en een schitterende podiumplaats in de ERC-manche in Hongarije. De strijd om de titel in het ERC Junior-klassement zou tot de allerlaatste wedstrijd op Gran Canaria blijven duren, en zo werden de twee jonge talenten uiteindelijk vice-kampioen bij de Europese junioren.

Veel vertrouwen

Na zo’n sterk seizoen waarin enorme progressie werd geboekt, was het nu uitkijken naar de juiste objectieven voor 2021. Dat er lang zoveel onzekerheid heerste over de precieze kalenders van het ERC en het BRC, maakte die opdracht er niet makkelijker op.

“Uit onze resultaten van vorig jaar hebben we echt heel veel zelfvertrouwen geput”, vertelt Grégoire Munster. “Maar nu duurt het echt ellendig lang vooraleer we terug in de auto zitten en om punten kunnen strijden. Zeker in een sport als rally, met zoveel automatismen die nodig zijn in de samenwerking tussen Louis en mezelf, is zo’n lange pauze extra moeilijk. Het doet écht plezier te weten dat we nu heel binnenkort van start kunnen gaan. Bovendien gaan we een paar forse uitdagingen aan in een mix van kampioenschappen.”

Grégoire Munster, Louis Louka, Hyundai Belux

Voor Belgische fans, maar ook Europees, én WRC-3!

Met de steun van Hyundai Motorsport en het Junior Driver Program, blijft de kalender van Grégoire en Louis dit jaar ook een fors internationaal tintje behouden. Met een mix van Belgische, Europese en WK-wedstrijden, ziet het programma er als volgt uit :

ERC – Rally Poland (midden juni)
BRC – South Belgian Rally (eind juni)
ERC – Rally Liepaja (begin juli)
WRC – Rally Estonia (midden juli)
BRC – TAC Rally (eind juli)
WRC – Ieper (midden augustus)

“Door de verschuivingen in de kalenders van de verschillende kampioenschappen, was het even zoeken naar een mogelijke combinatie, maar wat een programma!”, gaat Grégoire verder. “Met deze zes wedstrijden wordt het een razend druk voorjaar, maar zo komen we aan de start in drie verschillende kampioenschappen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat onze ambities niet dezelfde zullen zijn.”

Ook bij Hyundai Belux kijken ze reikhalzend uit naar een nieuw seizoen.

“Rally zit diep in onze genen, en met Hyundai Motorsport Customer Racing en BMA kunnen we nu eindelijk terug van wal steken, na een veel te lange pauze. Dat doet oprecht deugd!” vertelt PR Manager Wim Doms. “Met dit programma hebben we een mooie balans gevonden. Grégoire en Louis kunnen belangrijke internationale ervaring opdoen, ze keren terug naar het ERC waar ze vorig jaar sterk presteerden, én ze laten zich ook zien aan de Belgische fans. Die eerste passages voor eigen publiek, na zo’n lange tijd, worden écht een kippenvelmoment.”

En wat na Ieper?

De laatste vraag die dan nog overblijft, is natuurlijk: wat gebeurt er na de Rally van Ieper?

“Stap voor stap”, glimlacht Grégoire. “Het is nu keihard werken aan de voorbereidingen voor deze eerste zes wedstrijden. Ik had me geen betere opbouw naar de WRC-manche in ons eigen land kunnen dromen. We gaan onze prestaties in de verschillende kampioenschappen grondig evalueren, en in functie daarvan bepalen we onze objectieven voor na Ieper.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws