Hyundai goed gestart in Rally Italia Sardegna

In Sardinië kan men dit weekend terug genieten van het WRC geweld. Hyundai stelde aan de start van deze wedstrijd duidelijke doelen op, namelijk winnen. Of deze doelen dan ook behaald zullen worden, moeten we komende dagen afwachten. De start van deze wedstrijd hebben ze alvast niet gemist.

Thierry Neuville en zijn copiloot Martijn Wydaeghe waren na vier lussen op de shakedown de snelste. Onze landgenoot heeft dan ook heel wat goed te maken na zijn uitval in Portugal. Ook zijn teamgenoot Ott Tänak was goed wakker deze morgen. Met maar één tiende verschil op Neuville mocht hij een tweede tijd op zijn naam schrijven. Teemu Sunninen was dan weer één seconde trager dan Neuville.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Sébastien Ogier moest 1.2 seconden inleveren maar start morgen wel als eerste in Sardinië. Ook Dani Sordo stelt niet teleur op de shakedown. met een vijfde tijd belooft dit hopelijk veel goeds komend weekend. Kalle Rovanperä en Elfyn Evans doen zowaar aan copy-paste tijdens hun passages op de shakedown.

Foto met dank aan Toyota GAZOO Racing WRC

Morgenochtend gaat de Rally Italia Sardegna definitief van start. Er worden twee lussen gereden van telkens vier klassementsproeven. De eerste klassementsproef start om 8u02 en is meteen al een stevige doorbijter. Met maar liefst 22 kilometer op teller zal iedereen al klaarwakker zijn.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws