Dan toch geen Rally van Wervik 2021…

De Autoclub Scuderia Vervica heeft zonet in een mededeling laten weten dat men met spijt in het hart de 46ste Rally van Wervik moet annuleren.

“Onze ploeg is al maanden keihard aan het werk om een corona veilige rally te kunnen organiseren.

Hierbij waren er nog enkele vraagtekens, waaronder het aantal wagens toegelaten tot de start, waarbij we een akkoord nodig hadden van de bevoegde instanties. Wij hadden gehoopt de nodige versoepelingen te krijgen naar aanleiding van het overlegcomité.
Omdat sommige maatregelen scherper zijn dan we initieel voorzien hadden en extra maatregelen moeten voorzien worden, is het voor onze organisatie materieel, financieel en organisatorisch niet meer haalbaar.

Rally van Wervik 2019

Wij wensen nog iedereen te bedanken van Stad Wervik en de stadsdiensten, de politie, de attaché (FOD binnenlandse zaken en de gouverneur van West-Vlaanderen), de school voor het gebruik van hun infrastructuur en nog zovele anderen voor al hun hulp en inzet. Ook een grote dank aan de leden van het bestuur voor hun grote inzet en uren werk die ze reeds geleverd hebben.”

Een zware domper is dit voor vele teams en fans die reikhalzend zaten uit te kijken naar de eerste wedstrijd na 8 maanden stilte. “Wij willen ons excuseren bij alle piloten, co-piloten en de rally fans die zich, net zoals ons, reeds verheugden om eindelijk nog eens te kunnen genieten van de rally.

Rally van Wercik 2019

De volgende rally die het seizoen 2021 zal openen is de South Belgian Rally in Vresses-sur-Semois op zaterdag 26 juni, met daaropvolgend de Station Le Seau Monteberg Rally en de Bernard De Groote Ypres Historic Rally op zondag 27 juni.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws