Tänak leider na dag 1, Neuville strijdt verder

Na een turbulente eerste dag in Rally Italia Sardegna mogen Ott Tänak en copiloot Martin Järveoja zich virtueel leider heten. Met een voorsprong van 19,4 seconden op zijn teamgenoot Dani Sordo en 36,2 seconden op de Fransman Sébastien Ogier lijkt hij zijn plekje veilig gesteld te hebben. Maar alles kan nog veranderen.

Al bij de eerste proef deze morgen liep het al fout voor Ford rijder Teemu Sunninen. De wagen ging van de baan en kreeg men daarna ook niet meer aan de praat. Ook voor onze landgenoot Thierry Neuville, genavigeerd door Martijn Wydaeghe, was het een moeilijke start. Het duo kon het juiste ritme maar niet vinden, waardoor ettelijke seconden wegtikten. Men moest na de eerste lus van vier proeven tevreden zijn met een vierde plaats. Na de zevende klassementsproef moest Neuville ook nog Elfyn Evans aan zich laten voorbij gaan, al is het verschil maar 1,2 seconden.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Takamoto Kastuta moet tevreden zijn met een voorlopige zesde plaats na enkele schoonheidsfoutjes. Helaas moest Kalle Rovanperä de handdoek in de ring gooien na een gebroken ophanging. Ook Gus Greensmith bleek geen geluk te hebben in de namiddag, net zoals Adrien Fourmaux, die in de ochtend al van de baan ging.

Foto met dank aan Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Mads Ostberg is de eerste WRC2 die we op een zevende plaats zien staan na dag één. Jari Huttunen, Yohan Rossel en de Spanjaard Pepe Lopez vormen de voorlopige tot tien in Sardinië.

Morgen staan er nog maar eens twee lussen acht klassementsproeven voor de boeg, waarin alles nog mogelijk is.

Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws