Hyundai Motorsport hangt in de touwen

Acht proeven stonden vandaag op het programma en Hyundai Motorsport had schitterende papieren in handen deze morgen, Ott Tänak op plaats één en Dani Sordo op plaats twee.

Helaas na drie proeven vandaag kwam er een eerste serieuze tegenslag te verwerken voor Hyundai Motorsport. Op proef twaalf moest de Est zijn Hyundai aan de kant plaatsen met ophangingsproblemen. Sébastien Ogier kreeg zo de leiding in zijn schoot geworpen, echter gezien zijn startpositie op dag één toch een sterke prestatie.

Proef vijftien dan, en opnieuw een mokerslag voor Hyundai Motorsport. Dani Sordo die tweede staat legt zijn Hyundai op de zijkant na een ogenschijnlijk klein foutje. Dit foutje resulteerde echter in een afgebroken wiel en meteen game over. Zonde…

Na dag twee vinden we terug een één-twee in het klassement voor Toyota, Sébastien Ogier aan de leiding en Elfyn Evans op plaats twee met een achterstand van 38,9s. Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe kunnen momenteel geen vuist maken om tijd goed te maken. Na verschillende wijzigingen aan de wagen blijft de snelheid ontbreken om mee te strijden voor de overwinning. De achterstand van de Hyundai i20 WRC met nummer 11 op de deuren bedraagt 1:01.6.

Thierry Neuville
Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Takamoto Katsuta houdt zijn Toyota op de baan en staat vierde op een goeie 4 minuten van de leider. De top vijf wordt afgesloten door een R5, de Hyundai van Jari Huttunen. Mads Østberg volgt als tweede op slechts 2.7s, wetende dat de Noor één minuut straftijd gekregen heeft is dit wat we noemen een sterke comeback.

Sébastien Ogier: ” Ik denk dat we een perfect weekend beleven tot nu toe. We deden alles wat we moesten doen en we moeten morgen de overwinning mee naar huis nemen.”

Thierry Neuville: “”De kloof is vrij groot en ik heb het op sommige proeven geprobeerd, maar ik heb de snelheid niet. We hebben wat instellingen geprobeerd, we hebben de dempers veranderd, maar we krijgen het niet allemaal voor elkaar. Ik heb echt moeite om de snelheid te vinden die we nodig hebben, ondanks dat ik het gevoel heb dat ik soms op het randje zit. Veel meer kan ik niet doen.”

Uitslag

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws