Deldiche Racing van Hockenheim naar Francorchamps

Na een zeer mooi weekend in Hockenheim tijdens de opener van de Supercar Challenge voor de prototypes, is Deldiche Racing dit weekend al aan een tweede afspraak toe en ditmaal op wat voor veel liefhebbers de mooiste omloop van de wereld is: Spa-Francorchamps. Het team zakt met maar liefst drie Norma M20FC af naar de Ardennen en na twee zeges in Hockenheim, wil het team van vader en zoon Luc en Jim De Cock uiteraard opnieuw sterk scoren.

De Supercar Challenge trekt van Duitsland een goede 300 kilometer meer naar het noordwesten om halt te houden op een ander wereldberoemd F1-circuit: Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Het is en blijft een uitzonderlijk uitdagend circuit, waar de meeste rijders absoluut hun hart ophalen en dus ook het vijftal dat met Deldiche Racing aan de slag gaat.

Tom Boonen (611) doet het opnieuw solo en hij zal zeker proberen zijn zege van Duitsland in eigen land over te doen, want ondanks drie algemene zeges, won de ex-wereldkampioen wielrennen nog nooit op vier wielen in eigen land. Boonen deed het al in Paul Ricard, Assen en Hockenheim, maar op Belgische bodem kon hij dus voorlopig nog geen algemene zege behalen. Wie weet komt daar dit weekend verandering in…

Twee andere winnaars van de Hockenheimring doen het weer samen: Steve Vanbellingen en Tim Joosen (621). Het duo won de tweede wedstrijd in Duitsland en hun decennialange ervaring zal zeker helpen als het weer de rijders in de Ardennen parten zou spelen. Er wordt immers geen volledig droog weekend voorspeld en dan spelen de Leuvenaar en de Antwerpenaar hun troeven uit.

Last but not least vinden ook Luc De Cock en Thomas Piessens (610) elkaar in Spa aan het stuur van een Norma M20FC. Het duo is snel en heeft enorm veel ervaring in de Franse prototype. Misschien is het dan ook aan hen om in Francorchamps voor een nieuwe zege voor het Deldiche Racing team te zorgen.

Op vrijdag werken de deelnemers aan de Supercar Challenge hun vrije training af en dat tussen 13u10 en 13u50, terwijl later op de dag nog een tweede vrije sessie van 40 minuten volgt, met start om 16u40. Zaterdagochtend, om 10u25 start dan de kwalificatie, terwijl de eerste race (60 minuten + één ronde) groen licht krijgt om 14u45 op zaterdag. Zondagnamiddag (start 16u35) volgt dan de tweede en finale afspraak.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws