WRC Sardinië: Winst voor Ogier, Neuville snelste in Powerstage

Het Toyota Gazoo Racing WRC-team mag met opgeheven hoofd Sardinië verlaten. Met Sébastien Ogier en Elfyn Evans op plaatsen 1 en 2 scoorden zij volop. Hyundai zat terug in de hoek waar de klappen vielen, en Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe zorgden voor een kleine pleister op de wonde door de Powerstage op hun naam te schrijven.

In de drie zondagproeven leken de meeste rijders hun plaats te willen consolideren. Evans en Thierry Neuville verdeelden de besttijden onder elkaar. Voornaamste bedoeling voor de Oostkantonner was om de volle puntenbuit te scoren in de Powerstage. Wat lukte, want hij klokte 0.3 sec sneller af dan zijn merkgenoot Ott Tänak en 1.2 sec dan Kalle Rovanpera.

Voor Elfyn Evans werd het nog even warm op de Powerstage, toen de motor in de Toyota Yaris afsloeg na een watersplash.

Thierry Neuville: “Ik weet het echt niet. Enkele kleine dingen kwamen allemaal tesamen en zorgden ervoor dat we niet voluit konden gaan. Laat ons het positieve onthouden, met name dat we met het team op het podium staan. Er kunnen alleen maar betere tijden aankomen.”

Elfyn Evans: “Het duurde wel eventjes voor we de motor weer aan de praat kregen, wat wel zorgde voor een warm momentje. De start van het weekend was aanvankelijk niet wat we er binnen het team van verwachten, maar uiteindelijk viel het nog heel goed mee. Spijtig voor ons is dat we geen punten konden scoren in de Powerstage.

Sébastien Ogier: “Wat een ongelooflijk weekend. We reden hier voor het eerst en toen we kennis maakten met het traject dachten we dat we beter waren thuis gebleven. We leverden goed werk in de testen en de Toyota gedroeg zich veel beter dan in Portugal. Na een verbazingwekkende openingsdag, konden we op zaterdag opklimmen in het klassement. Dit is goed voor het kampioenschap.”

In WRC2 toonde de Fin Jari Huttunen zich de snelste. Met zijn Hyundai had hij 7,5 seconde voor Mads Ostberg(Citroën C2 Rally 2). In WRC3 was de Fransman Yohan Rossel(Citroën C3 Rallye2). Binnen de minuut volgden de Spanjaarden Pepe Lopez(Skoda Fabia) en Jan Solans(Citroën).

Foto’s: Toyota Gazoo Racing WRC & Hyundai Motorsport.

Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws