Veel regen tijdens eerste testdag TotalEnergies 24 Hours of Spa

Iron Lynx was gisterenochtend tijdens de ochtendserie op de eerste testdag van de TotalEnergies 24 Hours of Spa de snelste op een natte piste.

Het was al een tijdje aan het regenen toen om 09.00 uur het startschot werd gegeven en de buien even later wat intenser werden. Een aantal keren werd de rode vlag bovengehaald die de sessie onderbraken.

De beste tijd (2:30.777) was er voor Alessandro Pier Guidi in de #51 Iron Lynx Ferrari. Hij was 0.870s sneller dan de #37 Team WRT Audi. Saintéloc Racing (#25 Audi), KCMG (#47 Porsche) en HRT (#5 Mercedes-AMG) vervolledigden de top 5.

De #24 Car Collection Audi, de #61 EBM Giga Racing Porsche en de #99 Attempto Racing Audi behoorden tot de wagens die in de problemen kwamen.

Tijdens de namiddagsessie was de Italiaan Edoardo Liberati in de #18 KCMG Porsche met een tijd van 2:22.155 de snelste. Hij had een dikke halve seconde (0,562s) voorsprong op alweer een Iron Lynx Ferrari, maar ditmaal de wagen met het nummer 71 op de deuren. Saintéloc werd met de #25 opnieuw derde.

Vandaag testen de teams in een zelfde uurschema als gisteren verder.

Pedro Dermaux is dezer dagen aanwezig op Circuit de Spa-Francorchamps … hij stuurde RallyandRaces alvast wat random beelden door.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws