Neuville houdt stand, Toyota deelt meteen in de klappen

Tijdens de zesde manche van het World Rally Championship, waar de teams vertoeven tussen de wilde dieren van Kenia, is het al meteen alle hens aan dek. Terwijl Thierry Neuville samen met zijn co-piloot Martijn Wydaeghe de voorlopige leiding op zich nemen, moet men in het kamp van Toyota lijdzaam toekijken hoe de problemen zich opstapelen. Enkel Rovenperä blijft op dit moment druk zetten op Neuville.

Een goeie start voor onze landgenoot Neuville, zo blijkt na de eerste ronde in de Safari Rally Kenya. Al was het zeker geen gemakkelijke start. De proeven zijn verraderlijk waardoor men snel voor verrassingen komt te staan. Zo moest Dani Sordo dit al aan de lijve ondervinden, hij moest de derde proef afwerken op drie wielen. Ook bij Toyota loopt het niet van een leien dakje. Elfyn Evans verloor eveneens op de derde proef zijn rechter voorwiel. Maar ook de Fransman Sébastien Ogier blijkt problemen te ondervinden. Hij moest de vierde proef afwerken zonder olie in één van zijn achterste schokdempers, waardoor er enkel op de veer moest gereden worden.

Foto met dank aan sophiegraillon.com

De Fin Kalle Rovanperä ondervindt alleszins het echte safari gevoel. Hij volgt Neuville op 5,1 seconden. Ott Tänak zien we voorlopig op een derde plaats staan met zo’n 26,2 seconden op teamgenoot Neuville. Takamoto Katsuta moest de laatste proef wat voorzichtiger zijn na wat opgelopen schade aan zijn Toyota tijdens de derde proef. Gus Greensmith plaatst zijn Ford Fiësta WRC op een voorlopige vijfde plaats met een verschil van een kleine minuut op Katsuta.

Foto met dank aan Hyundai Motorsport

Na de middag worden er nog drie proeven gereden. Het beloven alvast zeer spannende ritten te worden.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws