Davy Vanneste koploper in rally van de Monteberg

Het Vlaamse autosportseizoen wordt vandaag op gang getrokken met de rally van de Monteberg, dit in combinatie met de Ypres Historic Rally.

Waar Vincent Verschueren (Volkswagen Polo Gti R5)nog de openingsproef in Dikkebus op zijn naam kon schrijven, was het vanaf dan de beurt aan Davy Vanneste. Met de Citroën C3 wonnen hij de volgende klassementsproeven. Met een voorsprong van 3.30 sec op Verschueren dook hij terug het assistentiepark in na de eerste ronde.

Jim Van den Heuvel toonde dat hij niet zomaar vanuit Nederland naar de Westhoek was afgezakt. Met de Ford Fiesta R5 wordt hij misschien de derde hond, die met het klassieke been gaat lopen. De achterstand van Jim is 34.2 seconden.

Claudie Tanghe(Porsche 997 GT3) en Steve Bécaert(Ford Fiesta R5 Evo2)volgenop plaatsen vier en vijf, maar tellen al meer dan een minuut achterstand op leider Davy Vanneste.

Voor Andy Lefevere is het Monteberg-lied al uitgezongen. Op de openingsproef moest hij de Porsche 997 al aan de kant plaatsen met mechanische problemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws