Goede vuurdoop voor Xavier Dekeyser

Na maanden van voorbereiding kon Xavier Dekeyser eindelijk eens voelen en ruiken hoe een echte rally in elkaar steekt. Het was dan ook onmiddellijk een rally waar er heel veel bijgeleerd kon worden. Vettige coupures, regen, zon, 3 totaal verschillende KP’s…

Co-pilote Nele Tassaert doet ons het wedstrijdverhaal: “Met Xavier had ik afgesproken om de rally kalm te rijden, want er was nog nooit getest geweest bij nat weer. Focussen en geen grote risico’s nemen. Er werd heel wat afgetast en naarmate de rally vorderde viel de stress we. Maar de focus bleef, vooral bij het zien van al de ravage naast de weg.

Het enigste doel van XT Racing voor de Monteberg was uitrijden en dit is goed gelukt. We hadden zelfs nooit durven dromen van het behaalde resultaat. De samenwerking tussen ons verliep perfect, we hadden blindelings vertrouwen in elkaar en kijken alvast uit naar de volgende rally’s want er zullen er nog heel wat volgen dit jaar. Dat is een feit !!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws