Gilles Pyck tweemaal aan de finish

Met de South Belgian Rally op zaterdag, de openingsproef van het Belgisch rallykampioenschap, en de rally van de Monteberg op zondag kozen enkele rijders voor de dubbel afgelopen weekend. Zo ook Gilles Pyck, die op zondag zelfs voor eigen volk mocht aantreden.

“Dit weekend hebben we inderdaad de twee wedstrijden gereden. De South Belgian, omdat het de eerste manche van de Clio Trophy was, en de Monteberg omdat dit onze thuisrally is en goeie voorbereiding op Ieper.

Alles is goed verlopen, tweemaal aan de finish van toch wel moeilijke rally’s. Een derde plaats in de Trophy om het seizoen te beginnen en in de Monteberg tweede in de klasse achter een klepper als Steven Dolfen.

De trajecten waren niet te vergelijken. South Belgian is heel rap en vloeiend met constant veel grip tegenover het technische, gladde parcours van de Monteberg. Ook het weer op zondag was heel moeilijk maar het was een ideale testsessie voor de Rally van Ieper, die nu ook in de Trophy zit. We kijken er alvast naar uit om in Ieper van start te gaan” besluit Gilles Pyck.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws