Er zat meer in voor Pedro Samaey

Voor vele teams was de bandenkeuze heel belangrijk, maar ook heel moeilijk, tijdens de rally van de Monteberg. Vraag het maar eens aan Pedro Samaey en Laure Poissonnier, die het aan het lijve meemaakten zondag in hun Peugeot 207.

“We hadden bij het begin van de dag een keuze gemaakt, waarbij we toch hadden gehoopt op meer regen in de drie klassementsproeven. Gelukkig waren er tegen onze doortocht al heel wat vuile ‘coupures’, zodat de banden altijd op tijd afkoelden. Als extra probleem kregen we ook nog te kampen met een gaspedaal die bleef hangen, net op de langste proef, die van de Monteberg.

In de laatste klassementsproeven ging het dan toch flink wat feller regenen, en dat uitte zich onze resultaten, want we wonnen meer dan 13 plaatsen in. Al werden we daar dan geplaagd door bedampte ruiten, wat ook weer wat seconden kostte.

We zijn tevreden met onze 51e eindplaats, al mogen we gerust stellen dat er veel meer inzat. Achter het gebrek aan wedstrijdritme willen we ons niet echt wegstoppen, gezien dit voor de meeste rijders zo zal geweest zijn. Maar van ons was het toch van halverwege 2019 dat we nog eens actief waren.

Wat de rest van het seizoen zal brengen is zeker nog koffiedik kijken. Het zal grotendeels ook afhangen van wat de verschillende organisatoren beslissen rond de eventuele Covid-problemen. Maar het liefst zouden we graag nog een tweetal VAS-proeven rijden dit jaar. Ieper laten we aan ons voorbijgaan, gezien we geen duidelijkheid zien in de reglementen wat er eventueel moet of kan gewijzigd worden aan onze Peugeot. In de TBR-rally vertrek ik wel volgende week als co van Eric Deprez” besluit co-pilote Laure Poissonnier.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws