EuroNASCAR eindelijk terug op Brands Hatch

Het heeft lang geduurd, maar het circuit van Brands Hatch mag en kan na lange tijd de NASCAR Whelen Euro Series eindelijk weer verwelkomen en daar zullen de 4000 toegelaten fans (per dag) niet rauwig om zijn. In het zuidoosten van Londen staan daar dit weekend de derde en vierde manche van kampioenschap op het programma. Twee landgenoten, zijnde Marc Goossens in de #77 Chevrolet Camaro en Simon Pilate in de #66 Chevrolet Camaro, beiden uit de ateliers van DF1 Racing, staan er aan de start.

NWES, EuroNASCAR, Brands Hatch, DF1 Racing, Marc Goossens

Tijdens de vrije trainingen gisteren was het voormalig PK Carsport rijder Alon Day die het voortouw nam. Hij was in beide sessies de snelste.

NWES, EuroNASCAR, Brands Hatch, CAAL Racing, Alon Day

Marc Goossens reed in de eerste sessie een 10de tijd, Simon Pilate was 0,036 sec. trager en werd 11de. In de tweede vrije training was de 13de tijd voor Goossens, Pilate kon maar drie rondjes rijden en klokte als 19de af.

NWES, EuroNASCAR, Brands Hatch, DF1 Racing, Simon Pilate

In EuroNASCAR 2 kon Simon Pilate, die in beide reeksen start, beter zijn mannetje staan en eindigde in de eerste vrije training met een verschil van één duizendste op een vierde plaats. Tijdens de tweede vrije training deed onze jonge landgenoot het één plaatsje beter door derde te eindigen. Tobias Dauenhauer was over beide vrije trainingen gezien het snelste in de EuroNASCAR 2.

NWES, EuroNASCAR, Brands Hatch, Tobias Dauenhauer
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws