16 en al aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup

Antoine Morlet, dubbele Belgische kampioen indoorkarting, staat op 10 en 11 juli aan de start van zijn eerste Hankook 25 Hours VW Fun Cup. De jonge Brusselaar aan het stuur van de #563 van Leader Racing wordt met zijn 16 lentes een van de jongste rijders in het peloton van meer dan 100 wagens.

Hij had de gewoonte om zijn vader Jacques te zien racen op circuit. Maar ditmaal is het zijn beurt! Antoine Morlet, amper 16, wordt een van de jongste rijders aan de start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, het hoogtepunt van het seizoen voor de beroemde racekevers.

“Ik ben enorm gelukkig en ongeduldig”, geeft de jonge Brusselaar toe. “Van kinds af aan ben ik ieder jaar aanwezig geweest op deze wedstrijd. Bovendien heb ik een grondige voorbereiding achter de rug, dankzij een deelname aan de 8 Uur van het Franco Fun Festival in mei. Die ervaring zal erg nuttig blijken, ook al was dat toen met een Biplace en zit ik nu aan het stuur van een Monoplace.”

VW Fun Cup, Antoine Morlet

Voor de dubbele race rond de klok – met nog een uur erbovenop – op het Circuit de Spa-Francorchamps maakt Antoine eens te meer deel uit van Leader Racing, een team waarvan hij ook de kleuren verdedigt in de… virtuele VW Fun Cup. “Tijdens de 25 Hours gaat het wel degelijk om een echte raceauto”, glimlacht Antoine. “Ik krijg echter wel een nieuw chassis ter beschikking, aangezien ik de #563 zal delen met Louis Mortelmans, Quentin Laruelle, Julien Jamoye en Nathan Dierendonck, teamgenoten die ik erg goed ken uit de karting.”

Het hoeft geen betoog dat Antoine veel zal bijleren in de ontdekkingstocht van deze grote wedstrijd, waaraan meer dan 100 wagens deelnemen. “In het donker rijden zal niet eenvoudig worden, maar het moet een ongelofelijk gevoel zijn”, klinkt het bij de dubbele Belgische kampioen indoorkarting. “Ik heb al zeges achter mijn naam staan in 24 uursraces voor karting, maar dit wordt andere koek! Ik weet echter dat ik kan rekenen op de goede raad van de andere rijders van het team en van mijn vader.”

Papa Jacques zal eveneens van de partij zijn, voornamelijk om een circuitdoop cadeau te doen aan de passagiers in de Biplace van Kronos Events. Een wagen die in de kleuren staat van de Vaillante. “En aangezien ik voor Leader zal racen, zijn we in zekere zin net als de rivalen uit de emblematische strip”, lacht de ‘Ket’.

Voor deze première gelden gematigde ambities. “Het resultaat zal eerder anekdotisch zijn”, zegt hij. “Ik zou vooral ervaring willen opdoen en de zwart-witgeblokte vlag zien. Dat zou de beste manier zijn om mijn partners te bedanken, Jeukiplay, Made Of Wood, Mowlab, Kronos Porsche LLN, Net & co, KMRS, Protection UNIT, Speedwear en JMACK. Zonder hen was dit een droom gebleven!”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws