2 x 100 min op mooiste circuit ter wereld

Sedert de bolides weer mogen koersen op de circuits, volgen de wedstrijden elkaar op voor de deelnemers aan de Hundred Series by BGDC! Het volgende weekend hebben ze afspraak op het mooiste circuit ter wereld, Spa-Francorchamps, voor twee wedstrijden van 100 minuten, betwist in het kader van de 25 Uur VW Fun Cup. Het is zeker een van de orgelpunten van het Super Season 2020-2021, en een veertigtal wagens zullen er deelnemen!

Na Zolder, Magny-Cours en Assen, en niet te vergeten de wedstrijd die al vorig jaar werd verreden in Limburg, kunnen we zeggen dat de Hundred Series 2020-2021 een zeer intens eerste deel kent van zijn campagne in 2021. En dat deel eindigt op de roetsjbaan van Francorchamps in de Ardennen, voordat de welverdiende zomerpauze eraan komt waarna er zal hernomen worden op de circuits van Zolder… en Spa-Francorchamps.

Hundred Series by BGDC, Super Season 2020-2021, BGDC

In het voorprogramma van de 25 uur VW Fun Cup zal er hevig strijd worden geleverd gedurende tweemaal 100 minuten en de kandidaten voor de eindzege zijn talrijker dan ooit. Het klopt dat de “dikke bakken”, die samen rijden in de Divisies 3 en 4, de deelnemerslijsten aardig vullen met de Porsche Cayman 718 #16 van Denis Van Mol en Fred Bouvy, de MARC Focus V8 #20 van Raphaël van der Straten, de Renault Mégane Trophy #21 van René en Xavier Danneels, bijgestaan door Michel Gilot, de Porsche Cayman CS #63 van Arthur Peeters en Gunther Van den Bergh, de Porsche Cayman #66 van Eric Crabbe en Jan De Vocht, de BMW M4 #84 van Armand Fumal (terug van weggeweest), Anthony Rosa en David Doutrepont, de Porsche Cayman Cup #121 van Philippe Wils en Kurt Hensken en de BMW M4 #234 van Hakan en Recep Sari. Zoals men kan vaststellen, heel wat namen die terugkeren maar ook de nieuwigheden zijn talrijk…

Hundred Series by BGDC, Super Season 2020-2021, BGDC

Een sterk internationaal contingent

Het voor het grootste deel Belgische contingent zal moeten afrekenen met een bijzonder hoog aangeschreven internationale concurrentie. Die is goed gevuld met de Nederlandse teams Van Wijnschenk-Van Eenaeme (Porsche Cayman CS #981) en Van Peperzeel-Van Peperzeel (Porsche 911 Cup #996), de Fransen Thirion-Lacoste-Chapuzet (BMW M2 CS Racing #256) en Lemma-Eburderie (Ligier JS2R #77), maar ook met…de Amerikanen Madsen en Fenton (BMW M2 CS Racing #34)! De mondialisering is gegarandeerd in het putje van de Ardennen!

De traditie wil dat ook de bolides van de Klasse E in de Divisie 2 hun rol te spelen hebben. Dat zal uiteraard ook het geval zijn op deze vrijdag en zaterdag vanaf het moment dat Michael, Louis en Camille Mazuin (VW Golf GTI #17), Caren Burton en Jérôme Heinen (Peugeot 308 #23), Yardy Hoogwerf en Steven Teirlinck (Cupra #25), Roberto Nale, Olivier Grevesse en broer Gaël (Audi RS 3 LMS #102), en ook Manfred Verbeke en Denis Smets (Seat Leon #444) het feestje vervoegen! Zoals van gewoonte wordt de klasse vervolledigd door de Peugeot 207 Turbo #70 van Patrick Vander Eecken en Nicolas La Monica, die vooral tot doel zullen hebben de finishvlag te passeren.

De BMW Z4 #94 van Guillaume en André Patzé wordt zonder twijfel de favoriet in de Klasse F, maar dan zullen ze wel voorbij moeten aan de Seat Leon Supercopa MK2 #27 van Eric De Boeck en Jean-Luc Peigneur en aan de BMW M3 #39 van Roland Van Asch en Jurgen Vermeulen. Dat wordt interessant…

Ah, de Rookies op de Astra…

In de Divisie 1 komt er de eeuwige jacht op de onaanraakbare Vauxhall Astra Coupé #777 van Guy Katsers en Philippe Ménage. Tijdens de Spa 200 zal de concurrentie bestaan uit de Honda Civic #6 van Patrick Van Billoen en Navric De Laet, de Honda Civic #53 van Christian Franken en Vincent Libbrecht, de Honda Civic #99 van de Britten Ricky Comber en Mark Simmons, de Renault Clio Cup #110 van Philippe Hortulanus, en de Renault Clio Cup #510 van Henri Franken en André Fernandes.

Blijft er nog het verhaal van de bolides in de Klasse A, voorbehouden aan de machines tot 1600cc, die steeds talrijker komen opdagen. Deze keer zal de kamp gaan tussen de Honda Civic #18 van Jean-Didier Ronveaux en Frédéric Faucon, de Honda Civic #44 van ‘Ironman’ Marco Van Belle, de Citroën Saxo #67 van Eric en Renaud Lambert, de Renault Clio #69 van Rogier Van Kuyk en Thomas Leten, en de Suzuki Baleno #232 ‘Young Drivers BGDC’ van Michaël Jassogne, Mathieu Devos en Alain De Coninck. Zij zullen zonder twijfel veel plezier beleven.

We noteren ook nog de zeer gewaardeerde terugkeer in Klasse D van Divisie 1 van een zekere… André Carlier. Hij deelt het stuur van de BMW M3 E36 #65 met zijn dochter Petra Carlier en Hervé Duelz. Deze hadden we niet zien aankomen…

Deze vrijdag 9 juli kiezen de deelnemers aan de Hundred Series by BGDC een eerste maal de piste tussen 10u15 en 11u00 voor de kwalificatiesessie. Om 14u30 wordt dan de start gegeven van de Race 1, met de finish om 16u10. Op zaterdag begint om 11u20 Race 2 en de finishvlag valt er om 13u00. Nu alleen nog…

Foto’s met dank aan Jacques Letihon.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws