Verder bouwen aan vertrouwen voor Steve Bécaert

Voor Steve Bécaert en Jochen Vandersarren was het in de rally van de Monteberg een paar weken terug vooral wennen aan de nieuwe Ford Fiesta R5. De opgedane ervaring moet hen helpen komende zondag in de TBR-rally.
Co-piloot Jochen Vandersarren doet ons het verhaal.

“Na een lange pauze, keken we uit naar de Monteberg Rally. Tijdens de coronastop werd de Mitsubishi Lancer Evo X immers vervangen door een Ford Fiesta R5 Evo. We wisten ook, als je snel wilt zijn met een R5 wagen, dat er dient kilometers gemaakt te worden.

Tijdens de Monteberg was het dan ook de bedoeling om een goed gevoel en een soort basisafstelling te vinden, om in de toekomst verder te verfijnen en op verder te bouwen. Na een verkeerde bandenkeuze de eerste ronde, waar we gehoopt hadden op een iets natter wegdek, sloten we deze lus toch tevreden af.

Tijdens de 2e ronde probeerden we het tempo te verhogen, maar weer vertrokken we niet op de meest ideale bandenkeuze. De 3e en 4e ronde werd dan ook aanzien als een test op ware grootte en we sloten de rally af op een 5e plaats en met een goed gevoel in de wagen.

Doelstelling was een top 5 en die werd bereikt. We willen dan ook graag het team van Philcars bedanken voor de goeie service en het team van Vandenheuvel voor de nodige sturing. Volgende wedstrijd staat echter komend weekend op het programma met de TBR Rallysprint. We hopen dan ook verder te kunnen bouwen aan het vertrouwen in de nieuwe wagen.

Doelstelling in de TBR zijn een goeie wedstrijd te rijden, waarna we de nodige analyse willen maken van de tijden tegenover de Mitsubishi.

Supporters wees op post en geniet van onze favoriete sport op een veilige manier.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws