Thierry Neuville: “Grotere jumps dan in Finland”

Hyundai Motorsport keert volgende week terug naar Estland, vastbesloten om zijn winnende vorm terug te vinden nu het FIA World Rally Championship van 2021 de tweede helft ingaat.

Het team behaalde vorig seizoen een zelfverzekerd 1-2 resultaat op de snelle gravelwegen van Estland, een evenement dat de herstart van het seizoen 2020 betekende. De drie teams van Hyundai Motorsport zullen ernaar streven het seizoen 2021 weer op de rails te krijgen na een reeks uitdagende rally’s met onbevredigende resultaten. Net zoals vorig jaar zullen Ott Tänak, Thierry Neuville en Craig Breen de strijd aangaan.

Andrea Adamo: “We hebben de korte periode sinds de Safari Rally Kenya gebruikt om de problemen waarmee we de voorbije wedstrijden geconfronteerd werden, te evalueren. Er is maar weinig dat we in dit tijdsbestek kunnen doen, maar we gaan naar Estland met een hoge motivatie en een vastberadenheid om te laten zien wat we kunnen bereiken. Het feit dat we vorig jaar in de Rally Estonia met 1-2 eindigden, garandeert niet automatisch resultaten dit jaar. We moeten zo hard mogelijk werken, gefocust blijven en alle prestaties uit onze auto halen die we kunnen halen – die overigens tot nu toe dit seizoen op alle evenementen zeer snel is gebleken. Er is natuurlijk altijd de factor geluk in de rallysport, maar we moeten meer controle krijgen over ons eigen lot.”

hotographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Thierry Neuville heeft samen met de nieuwe co-piloot Martijn Wydaeghe dit seizoen al indruk gemaakt met sterke prestaties, waaronder vier podiumplaatsen. De equipe werd in Kenia op wrede wijze de overwinning onthouden, maar heeft genoeg honger om dat in Estland recht te zetten.

Neuville: “Rally Estland was vorig jaar de eerste editie van ons herstartte kampioenschap, dus het zal goed zijn om terug te gaan. Het is een vrij snel evenement, met brede wegen en veel jumps, eigenlijk ervaren we een aantal grotere jumps dan we zelfs in Finland hebben. Het is een uitdagende rally voor ons, maar met het extra inzicht en advies van Ott hopen we snel te zijn – net zoals we dit seizoen op veel evenementen zijn geweest.”

Photographer: Helena El Mokni Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Tänak: “Rally Estland wordt over het algemeen gekenmerkt door zeer snelle, gladde vlakke wegen met veel jumps, waardoor het evenement een zeer hoge gemiddelde snelheid heeft. Het is leuk om in eigen land te rijden, en we hadden vorig jaar een gedenkwaardig resultaat met onze allereerste overwinning voor Hyundai Motorsport. We blijven hopen dat we dit jaar voor een vergelijkbaar resultaat kunnen vechten, want we weten dat de auto snel kan zijn in deze omstandigheden. Voor mij wordt het een logistiek makkelijke rally met heel weinig reistijd van en naar het evenement – wat altijd prettig is.”

Photographer: Austral Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Breen zei: “Rally Estland is voor mij een van de rally’s die ik het leukst vind op de kalender. Vorig jaar beleefden Paul en ik er een van de mooiste momenten uit onze carrière, toen we als deel van een Hyundai 1-2 op de tweede plaats eindigden. Ik kijk er naar uit om er weer heen te gaan; het is een geweldige rally met ongelooflijk snelle etappes en hopelijk kunnen we dit jaar een vergelijkbare prestatie neerzetten.”

Foto: Hyundai Motorsport Media

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws