Maserati MC20 voor het eerst op Goodwood Festival of Speed 2021

Maserati’s MC20 supersportwagen heeft zijn dynamische Britse debuut beleefd tijdens de 27e editie van het Goodwood Festival of Speed. In de Supercar Run bedwong de MC20 de beroemde heuvelklim van het event.

Maserati MC20, Goodwood Festival of Speed

Tijdens het – inmiddels legendarische – vierdaagse evenement werd de Maserati MC20 op het 1,86 kilometer lange parcours van Goodwood stevig aan de tand gevoeld.

Maserati MC20, Goodwood Festival of Speed

De MC20 is de eerste tweezits supersportwagen met middenmotor van het merk en klokt een topsnelheid boven de 320 km/u. Tevens is het de eerste Maserati met een carbon monocoque, wat betekent dat de complete auto slechts 1.500 kg weegt. Samen met zijn krachtige, van de Formule 1 afgeleide motor, zorgt deze combinatie voor een ongekende vermogen-gewichtverhouding en een verpletterende 0-100 km/u sprint in slechts 2,8 seconden. Op de Supercar Paddock in Goodwood staat de Maserati Nettuno-motor naast de MC20 tentoongesteld.

Maserati MC20, Goodwood Festival of Speed

De Ghibli Trofeo – Maserati’s krachtige sportsedan, voor deze gelegenheid uitgevoerd in Nero Ribelle – maakte eveneens zijn opwachting op de iconische heuvelklim in de First Glance-categorie. Daarin toonde hij de kracht van zijn 580 pk sterke V8-motor, waarmee de Ghibli Trofeo goed is voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,3 seconden.

De komende dagen komt zowel de MC20 als de Ghibli Trofeo tweemaal per dag in actie op de Goodwood heuvelklim. Daarnaast zijn de modellen te bewonderen in respectievelijk de Supercar Paddock en de First Glance Paddock.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws