Sébastien Bedoret primus in TBR Rallysprint

De TBR Rallysprint, met als wedstrijdcentrum het West-Vlaamse Oekene, is de enige overblijvende wedstrijd in Vlaanderen in deze context. Al wordt er in de wandelgangen al gefluisterd dat het volgend jaar wel eens zou kunnen evolueren naar een shortrally.

Met de regen van zaterdag werd het parcours op zondagmorgen in een gevaarlijke en gladde toestand herschapen. Heel wat piloten waren op hun hoede, al dook er her en der wel eentje het veld of een gracht in. Sébastien Bedoret moest terug wat wennen aan de Skoda en aan de nieuwe co Hans Delorge, en zag in de eerste rit Stéve Becaert, met het wedstrijdritme van de Monteberg in de benen, zes seconden sneller afklokken. Maar de wegen begonnen nadien op te drogen, en met drie scratchtijden op rij zette Bedoret orde op zaken. “Het was de bedoeling om terug in het juiste ritme te komen. Straks starten we ook nog in Staden, en dit alles als voorbereiding op de WRC-proef van Ieper.”

Voor Steve Bécaert, die ooit zegevierde in de TBR, was het terug van net niet, maar toch was hij meer dan tevreden met de dichtste ereplaats. De derde plaats ging naar de Porsche 997 van Gunther Monnens, die met de droge wegen Kurt Boone en diens Mitsubishi naar een vierde stek verwees. Een andere Mitsubishi-rijder, Thierry Dekoninck, sluit de top-5 af.

Zesde en meteen eerste Historic was Paul Lietaer, aan boord van de Opel Manta 400. De Zwevegemnaar wilde zeker iets rechtzetten na zijn problemen van zaterdag in de Nederlandse GTC-rally. In de laatste proef daar moest hij de overwinning aan Christophe De Leeuw(Opel Ascona) laten door een lekke band. ‘Polle’ leek op weg naar een zege, tot er verkeerd ingeklokt werd en er een straftijd volgde van 40 seconden. In de laatste snelheidsrit zette hij zich nog eens recht, en hield uiteindelijk anderhalve seconde over op Danny Kerckhof(BMW M3).

Ook in de top-10 Nicola Stampaert, die zijn leerproces in de Fiesta R5 Evo2 verder zette met een mooie achtste plaats, Jelle Segers(BMW) als 9de, en Koen Lauwaert, die de Ford Fiesta R2 van Scratch Motorsport verder afstelde en dat bezegelde met een 10de plaats.

Nick Torree moest eventjes vrezen voor zijn derde plaats bij de Historics, toen ook hij met de Ford Sierra Cosworth verkeerde inklokte. Al koos Mathieu Vandoolaeghe met de mooiogende Mercedes 190 eieren voor zijn geld. Hij viel Torree niet meer aan en stelde liever zijn 4de plaats bij de Historics veilig.

De heroptredende Michael Lynneel won verrassend de divisie 1-2, gezien Stefaan Tjoens in de laatste ronde nog de handdoek moest gooien door mechanische problemen.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws