Sterke prestatie van Vervisch en Magnus

Op het Spaanse Motorland Aragon hebben onze landgenoten Frédéric Vervisch en Gilles Magnus tijdens het derde FIA WTCR-weekend hun visitekaartje afgegeven, niet alleen door uitstekende kwalificaties maar tevens ook door winst voor Vervisch in de tweede race en brons voor Gilles Magnus.

FIA WTCR, Frédéric Vervisch, Gilles Magnus

Tijdens de eerste kwalificatie zette Frédéric Vervisch een vierde tijd op de tabellen, een negende tijd was er voor Gilles Magnus. Nog beter verging het hen in de tweede qualifying waar Gilles de tweede tijd liet noteren, gevolgd door Vervisch op P3. In de derde en laatste sessie zette Vervisch de puntjes op de i en reed de snelste tijd daar waar Magnus een derde tijd realiseerde.

FIA WTCR, Gabriel Tarquini, Hyundai, Lukoil

De overwinning in de eerste race was voor de Italiaanse veteraan Gabriele Tarquini en dat was geleden van Hongarije 2019. Tarquine, die startte van op de pole, kon een sterk opzittende Azcona afhouden maar de race was volgens de Italiaan niet zo simpel als het van buitenaf leek. Tarquini bedankte Hyundai voor een schitterende wagen die ondanks het extra gewicht uiterst competitief bleek. Brons was er voor de Nederlander Tom Coronel. Gilles eindigde in die eerste race op een zesde plaats, Vervisch reed als achtste over de finish.

In de tweede race waren de hoofdrollen weggelegd voor onze landgenoten. Frédéric Vervisch verzilverde de pole en pakte de overwinning ondanks tegenstand van de Zweed Thed Bjork die op zijn beurt dan weer danig rekening moest houden met die andere Belg, Gilles Magnus die in de voorlaatste ronde Bjork de tweede plaats nog trachtte af te snoepen maar nergens de ruimte vond om hem voorbij te gaan.

“Ik had een mega start,” aldus een gelukkige Vervisch. “Op sommige stukken van het circuit was Thed sneller, op andere kon ik dan weer een verschil maken. Maar ik maakte me wel een beetje zorgen dat hij zijn banden ging sparen voor het laatste stuk van de race. Toen de safety car het circuit opkwam kreeg ik het toch even warm, niet omdat het 32 graden was, maar ik wou natuurlijk mijn eerste plaats vasthouden, wat ook lukte,” besluit Vervisch. Het brons was er bijgevolg voor Gilles Magnus.

De overwinning van Vervisch was ook de eerste voor het Belgische Comtoyou Team Audi Sport sinds hun deelname aan het FIA WTCR in Slovakije in 2019.

In de algemene stand van het kampioenschap staan Frédéric Vervisch en Gilles Magnus nu op een 11de en 12de plaats. Het is nu nog drie weken wachten vooraleer het WTCR terug in actie komt. De vierde manche wordt verreden in Italië, op de Adria International Raceway op 31 juli en 1 augustus.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws