SRT met Maxime Soulet in GT4 European series 2021

Hij was jarenlang één van de sterkhouders van SRT: Maxime Soulet. Goed vijftien jaar geleden maakte de toen nog piepjonge Brusselaar zijn debuut bij het team van Patrick en Niels Selleslagh om er diverse seizoenen te racen, met onder meer een zege in de 24 uur van Zolder als resultaat. Nu keert Soulet terug naar zijn roots, heel wat ervaringen rijker, maar nog steeds met een hart voor het team uit Merchtem. Samen met de jonge Italiaanse belofte Luca Bosco start Soulet, aan het stuur van een Mercedes-AMG GT4 in de Belgische manche van de GT4 European Series op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. SRT zet tijdens het weekend op eigen bodem ook een wagen in voor de Nederlander Bob Herber.

SRT neemt naar goede gewoonte deel aan de GT4 European Series en vertegenwoordigt in het hoogstaande Europese kampioenschap Mercedes-AMG. Luca Bosco is de vaste rijder van het Belgische team in 2021 en de jonge Italiaan is voorlopig vierde in de Pro/Am-tussenstand, met uitzicht op de podiumplaatsen. Om zijn kansen in Spa-Francorchamps optimaal te verdedigen, doet hij het in de Ardennen met niemand minder dan Maxime Soulet. Soulet was jarenlang fabrieksrijder voor Bentley in diverse GT-kampioenschappen, maar het Britse team staakte zijn activiteiten eind 2020 en dat maakte de situatie voor Soulet moeilijk.

SRT, Selleslagh Racing Team, Maxime Soulet, Patrick Selleslagh

Patrick Selleslagh: “SRT heeft altijd een hart voor jonge rijders gehad en Maxime Soulet is daar de exponent van. Jarenlang racete hij met onze Amerikaanse Corvette, eerst de C5 en later de C6, met onder meer diverse deelnames aan de 24 uur van Spa. In 2009 waren we samen dicht bij de zege tot onze krachtbron kort voor het einde niet meer verder wilde. We wonnen met Soulet ook de 24 uur van Zolder en scoorden een schitterende derde plaats in de allerlaatste FIA GT-race ooit, op het legendarische tracé van San Luis in Argentinië. Ik heb al zoveel meegemaakt in de autosport, maar ik sta er nog steeds versteld van dat een klasbak als Maxime vandaag geen stuur bij een topteam heeft. Hij verdient dat gewoon en als we hem hiermee een zetje kunnen geven, wel dan doen we dat graag.”

Ook Maxime Soulet is uiteraard blij met de kans: “Dit voelt aan als thuiskomen voor mij. SRT is een topteam, met een zeer familiale insteek en ik heb me er altijd heel goed gevoeld. Ik kan dan ook moeilijk zeggen hoe dankbaar ik Patrick en het hele team ben voor deze kans, zeker nu een deelname aan de 24 uur van Spa zelf uitgesloten is. Ik zal er alles aan doen om Luca zo goed mogelijk te begeleiden en een topresultaat te verzekeren voor ons team!”

De wedstrijden vinden plaats op vrijdag 30 juli van 17u00 tot 18u00 en op zaterdag van 12u20 tot 13u20.

Foto’s met dank aan Jurgen Evers.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws