Spanning tijdens de Supercar Madness dit weekend

De gezellige Omloop van Terlaemen in België vormt dit weekend het decor voor het Supercar Madness-evenement. Op het 4,011 km lange circuit van Zolder zijn alle raceklassen van V-Max Racing Management, na een jaar van afwezigheid, terug aanwezig met onder meer de altijd spectaculaire Supercar Challenge met zijn verschillende divisies.

Supercar Challenge

Ook is weer van de partij Max Aschoff, die met zijn imposante Ginetta Nissan G58 LMP3 altijd voor verrassingen zorgt. De Duitse coureur heeft zeker de snelste wagen in het 37 wagens tellende veld.

Supercar Challenge

In de Division CN krijgt Aschoff te maken met vijf Norma M20FC wagens met onder meer drie inschrijvingen van het Deldiche Racing team, dat de laatste twee wedstrijden in Hockenheim wist te winnen.

Supercar Challenge, Deldiche Racing

Onze landgenoten zullen er alles aan doen om op hun thuiscircuit hoog te scoren. Gelukkig zien wij ook weer equipe Alain Berg en Alex Cascatau terug bij de inschrijvingen. Eerstgenoemde ging er heel hard af voor de Spitzkehre in Hockenheim en buiten wat spierpijn kwam hij er zonder verdere verwondingen vanaf. Nieuwkomer is de equipe François Bouillon en Karlo Van Dosselaer voor Norma Benelux.

Supercar Challenge

Wie stopt Bob Herber in de GT Divisie. De Lamborghini Super Trofeo rijder won dit seizoen al drie van de vier wedstrijden. Alleen in de eerste natte race op Circuit Zandvoort was Daan Meijer de betere. We zien in Zolder ook weer vader en zoon Rogier en Jules Grouwels terug met hun Nissan GT-R GT3. Patrick Engelen is nieuw met de Radical RXC, ingeschreven door Domeec Racing.

Supercar Challenge

In de Supersport1 Divisie zijn het volgens verwachting Dennis de Borst met Stan van Oord met hun Hyundai i30N die als koplopers naar Heusden-Zolder afreizen. Maar onderschat de broers Benjamin en Robert van den Berg met hun snelle BMW E90 M3 niet. Het verschil in punten tussen beide equipes bedraagt maar vier punten. De ervaren Belgische coureur Michael De Keersmaecker heeft zich ingeschreven met een Audi TCR. Tony Verhulst, die we nog kennen van de Renault Clio Cup en de DNRT, komt met de ex-Boutsen Ginion Racing Honda Civic, aan de start.

Voor de Spa Euroraces had het Belgische Team VDB zich al ingeschreven met hun Seat Cupra, die bereden wordt Steven Teirlinck. Op Zolder gaan ze werkelijk van start. Het team komt uit in de Supersport 2 klasse en moet het gaan opnemen tegen vader en zoon Greenhalgh in de Radical SR1, Joop Arendsen met zijn BMW E46 M3 en Berry Arendsen met de Seat Supercopa.

Supercar Challenge

Grote favorieten voor de winst in de Sport Divisie zijn natuurlijk de Belgen van Traxx Racing Team op hun thuiscircuit. Chris Voet en Bart van den Broeck moeten echter nog meer in hun spiegels gaan kijken van hun Peugeot RCZ Cup. Maar liefst negen bolides van Zilhouette Racing gaan mede de strijd aan voor de bokalen.

Supercar Challenge

Het Supercar Madness weekend begint vandaag met de kwalificatie van de Supercar Challenge om 13:50 uur tot 14:35 uur. Op zaterdag begint de eerste race van 60 minuten en 1 ronde om 10:50 uur. Op zondag vangt de tweede wedstrijd van dezelfde lengte aan om 15:40 uur

@Persbericht, foto’ met dank aan Supercar Challenge fotograaf Rob Blank.

Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws