Tweede evolutie van de Audi R8 LMS GT3

Met wereldwijd 83 pilotentitels en 106 bijkomende overwinningen in kampioenschappen is de Audi R8 LMS één van de meest succesvolle GT3-wagens ooit. Om ervoor te zorgen dat dat zo blijft, stelt Audi het evo II model voor. De herwerkte sportwagen is nu nog meer afgestemd op de vereisten van private klantenteams, maar de meerprijs is beperkt.

“Het nieuwe stadium in de evolutie komt nog meer tegemoet aan de behoeften van onze klanten,” zegt Chris Reinke, Head of Audi Sport customer racing. “Het grootste deel van de innovaties is een reflectie van de wensen die de teams naar ons geuit hebben.”

Audi R8 LMS GT3 evo II (2022)

Audi Sport heeft de R8 LMS geoptimaliseerd op vijf vlakken: aerodynamica, motorkarakteristieken, airconditioning, ophanging en tractiecontrole. In een wereldwijde GT3-competitie met tot tien merken is Audi Sport daarmee ideaal gepositioneerd. Audi Sport customer racing zal nog in 2021 de eerste races van de wagen beslechten om de testfase van het model af te ronden.

Audi R8 LMS GT3 evo II (2022)

Voor zijn prijs van 429,000 euro (plus BTW) ontvangen klanten een racewagen waarvan de karakteristieken nog beter afgestemd zijn op amateurraces. Aerodynamisch toont de Audi R8 LMS zich nog meer onverstoorbaar omdat een groter gedeelte van de downforce dan voordien opgewekt wordt door de nieuwe achtervleugel in plaats van door de bodemplaat. De motor pakt uit met een nieuw inlaatsysteem voor een verbeterde koppelcurve. De ophanging is geoptimaliseerd door middel van in primeur gemonteerde, viervoudig instelbare dempers. De tractiecontrole laat meer aanpassingen toe met nieuwe functionaliteiten. De klimaatcontrole voor het interieur verbetert tenslotte het comfort. Een verhoogde concentratie en meer consistente rondetijden, zeker over langere afstanden en aan bij hogere buitentemperaturen, vloeien daaruit voort.

Teams kunnen het nieuwe technologiepakket bestellen voor het seizoen 2022, en dat als compleet voertuig of als upgrade kit om bestaande modellen mee uit te rusten. De nieuwe racewagen wordt voor het eerst statisch tentoongesteld in de paddock tijdens de TotalEnergies 24 Hours of Spa.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws