Piloten en toeschouwers genieten van Zolder Supercar Madness

De vierde ontmoeting op de kalender van de Supercar Challenge powered by Hankook stond in het teken van Zolder Supercar Madness. Een evenement waar naast de Supercar Challenge en alle andere V-Max raceklassen ook demo’s te zien waren van een scala aan andere ‘supercars’ van particuliere autoliefhebbers. Dit keer vond het hele raceweekend plaats onder stralende weersomstandigheden en dat zorgde voor een fantastische sfeer onder deelnemers én bezoekers die gelukkig weer welkom waren.

GT & Prototypes
Zoals inmiddels duidelijk is zijn de snelle Norma’s bijna niet te verslaan. De vraag blijft wie van hen als eerste over de finish komt en zoals vaak moesten de rijders op Circuit Zolder de winst delen. De eerste race werd gewonnen door de equipe Piessens-De Jonghe, de tweede werd een prooi voor Tom Boonen. De equipe Berg-Cascatau was na de heftige crash van Berg op Hockenheim gelukkig weer aanwezig en werd knap tweede in de eerste race.

GT
Bob Herber is in de GT divisie heer en meester en liet dat in de eerste race ook zien. In de tweede race moest hij echter toch het hoofd buigen voor Patrick Engelen in de fraaie Radical RXC. Vader en zoon Grouwels stuurden hun Nissan GT-R GT3 in de eerste race naar de tweede positie en Max Tubben werd beide races derde.

Supersport 1
Klassementsleiders De Borst en Van Oord wisten op circuit Zolder hun Hyundai I30N niet naar de overwinning te rijden, maar presteerden het met een vierde en tweede plaats toch om hun voorsprong in de tussenstand op de broers Van den Berg uit te bouwen. In de eerste race passeerde Bart Arendsen als eerste de finish, de tweede race werd gewonnen door Ruud Olij.

Supersport 2
Robin en Jerome Greenhalgh bleven in hun Radical SR1 in beide races de nieuwe deelnemer Steven Teirlinck in de Seat Cupra voor.

Sport
Opnieuw moesten de Belgen Chris Voet en Bart van den Broeck in de Sportklasse de strijd aangaan met een legioen Zilhouettes. Dat deden ze met verve met twee podiumplekken, al was het dit keer niet de hoogste trede. De eerste race werd gewonnen door de Zilhouette van equipe Hoekstra-De Jongh met de Belgen op de tweede plek. De tweede race moesten zij twee Zilhouettes voor zich dulden, opnieuw bleek de equipe Hoekstra-De Jongh de sterkste met Jan Berry Drenth op de tweede plaats.

Zolder Supercar Madness werd mede mogelijk gemaakt door co-organisator 402 events, gespecialiseerd in auto shows.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws