Mid Flanders Classic op 28 augustus, een babbel met Bart Vereecke

Het worden drukke tijden de komende maanden, ieder weekend is er wel iets gepland wat onze geliefde hobby aanbelangt. Organisatoren van verschillende wedstrijden hebben niet stil gezeten ondertussen, zo ook de organisatie van de Trimard Classic.

Ook al werden nog maar twee edities verreden van de Trimard Classic, meteen werd deze wedstrijd een serieuze referentie wat betreft de totaalbeleving van een regularitywedstrijd. De inschrijvingslijst voor dit evenement staat ieder jaar meteen snel vol waardoor steeds meer de vraag kwam naar een bijkomende wedstrijd, zo ontstond de Mid Flanders Classic. Deze nieuwe wedstrijd stond reeds gepland vorig jaar, echter Covid-19 strooide roet in de wielen van de oldtimers.

Dit jaar werd de Trimard Classic reeds verplaatst naar volgend jaar, weekend van 2 en 3 april. We kunnen reeds meegeven dat er nog een klein aantal plaatsen vrij zijn om deel te nemen, wil je iets unieks beleven dan mag je niet wachten, schrijf je in!

RallyandRaces vond het hoog tijd om samen met Bart Vereecke rond de tafel te gaan met een goed glas wijn en wat te keuvelen over de komende wedstrijden die zullen georganiseerd worden door de Trimards.

De Mid Flanders Classic, wat is het doel van deze nieuwe wedstrijd?
Bart: “We kregen steeds meer en meer de vraag om een eendagswedstrijd te organiseren in onze regio met dezelfde beleving als bij de Trimard Classic. We willen de deelnemers echt laten proeven van een totaalpakket wat omkadering betreft. Door Covid-19 hebben we veel kunnen nadenken en hebben we nog een aantal zaken aangepast steeds met onze deelnemers centraal. Het wordt opnieuw spannend de eerste keer maar we hebben ons best gedaan.”

Wat mogen de deelnemers verwachten?
Bart: “De wedstrijd bestaat erin om een geheim parcours te rijden met strafbepalingen op de openbare weg. De wedstrijd bedraagt ongeveer 300 kilometer, uitgestippeld op goed berijdbare wegen waarvan 95 % op verharde ondergrond. De wedstrijd wordt ingedeeld in twee delen. We starten en eindigen in Staden, de rest is top secret. De gemiddelde snelheid van de wedstrijd zal niet hoger liggen dan 36km/uur. De route is te volgen aan de hand van een roadbook met verschillende navigatiesystemen zoals: bol-pijl met en zonder afstanden, eenvoudige ingetekende lijn, geschreven nota’s en eenvoudige punten- en/of pijlenrit. Voor mensen die willen deelnemen en niet veel eravring hebben, deze kunnen voor de wedstrijd steeds de nodige uitleg verkrijgen bij onze relatie deelnemers.”

Bovenstaande betreft de rit op zich, wat gaat men nog beleven?
Bart: “We gaan net zoals bij de Trimard Classic een rallydorp bouwen met de nodige sfeer. Onze wedstrijd gaat door in het centrum van Staden waar de weg achter de kerk verkeersvrij zal gemaakt worden. We gaan er een podium plaatsen en niemand minder dan Jean-Paul Klinkers zal het gebeuren voorzien van het nodige commentaar bij start en aankomst. Lunch wordt voorzien en na de wedstrijd is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een grootse BBQ à volonté. Sfeer is voor ons belangrijk en daar zetten we op in.”

Hoe verlopen de inschrijvingen?
Bart: “We hebben reeds een deftig lijstje deelnemers al kunnen er uiteraard nog wat bij om zo de strijd nog wat intenser te maken. Dus een oproep aan alle geïnteresseerden, niet twijfelen maar inschrijven.”

Ook op zondag 29 augustus is er vanalles te doen in Staden?
Bart: “Voor het eerst wordt Staon Nostalgica georganiseerd, een beetje teruggaan in de tijd. Er zal vanalles te doen zijn waaronder de aanwezigheid van oude voertuigen, bromfietsen, en fietsen. Verschillende clubs zullen hun voertuigen tentoonstellen, waaronder bijvoorbeeld de Defender Club. Men zal kunnen genieten van volksspelen, foodtrucks bij een echte retrosfeer. En die dag organiseren wij ook een oldtimerrit voor iedereen die eens wil proeven van een eenvoudige bol-pijl rit, daaraan gekoppeld is er een fotozoektocht tijdens de rit. We hebben hier eveneens reeds een mooi aantal deelnemers maar ook hier is er nog ruimte om in te schrijven. Wie niet wil meerijden kan ook gewoon deelnemen aan de meeting en zijn wagen gans de dag in het verkeersvrije centrum plaatsen en zo gans de dag rondslenteren en genieten van de vele attracties. Verplichte registratie is echter wel nodig hiervoor om alles goed te kunnen cöordineren: trimardclassic@gmail.com

Drukke tijden voor jullie?
Bart: “Inderdaad, we werken hard met ons voltallig team om er steeds een succes van te maken. We hopen dan ook dat dit ons opnieuw zal lukken tijdens het weekend van 28 en 29 augustus. Daarnaast hebben we nog onze Trimard Star op de agenda staan eind dit jaar, maar daar kunnen we nog niet veel over zeggen. En we hopen dat de Trimard Classic volgend jaar kan doorgaan natuurlijk.”

Bedankt Bart en veel succes!

Voor alle info: www.trimard-classic.beGiovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws