Alex Lynn pakt de pole in Londen, Stoffel Vandoorne 14e

In Londen heeft Alex Lynn (Mahindra) in natte omstandigheden de polepositie ingenomen (1:23.245). Hij was drie tienden sneller dan Jake Dennis (BMW i Andretti) tijdens de kwalificaties. Lynn was tijdens de vrije trainingen al een van de snelsten en zal later deze dag vooraan mogen vertrekken in de twaalfde ePrix van het Formule E-seizoen. Dankzij de pole heeft Alex Lynn ook al drie extra punten voor het rijdersklassement.

De kwalificaties van Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) waren minder geslaagd. Hij zat in de derde groep om een snelle tijd neer te zetten, maar de beurt van de derde groep moest even stilgelegd worden vanwege een rode vlag door een crash van Maximilian Günther (BMW i Andretti). Na de korte onderbreking zette Vandoorne een tijd neer van 1:25.101. Die tijd was uiteindelijk goed voor een veertiende plaats. Voor het team van Vandoorne was het overigens een race tegen de klok om Vandoornes wagen op tijd klaar te krijgen. Hij crashte enkele uren voor de kwalificaties tijdens de tweede vrije training.

Later deze namiddag is het de eerste race van het raceweekend in Londen. Iets na 16 uur zal Lynn aan de leiding vertrekken, gevolgd door de rest van het pak. Morgen is er een nieuwe race op het circuit in Londen.

(Foto met dank aan Mahindra Racing (Twitter))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws