Jake Dennis wint eerste race in Londen, Vandoorne zevende

Jake Dennis (BMW i Andretti) heeft in Londen de twaalfde ePrix van het Formule E-seizoen gewonnen. De Brit reed met meer dan vijf seconden voorsprong als eerste over de finish. Tweede was de Nederlander en ploegmaat van Stoffel Vandoorne Nyck de Vries (Mercedes-EQ).

Net na de start was er meteen opschudding. Alexander Sims (Mahindra) moest opgeven na een crash. Al snel volgde een gele vlag. Even later werd dat een full course yellow. Die situatie duurde niet lang en de rijders konden al snel weer racen. De rijders maakten snel gebruik van de Attack Mode die ze twee keer mochten gebruiken en van acht minuten extra energie konden genieten.

Stoffel Vandoorne kon dankzij die Attack Mode en de Fanboost die hij kreeg dankzij de vele stemmen, geleidelijk aan opschuiven. Hij startte vanuit de veertiende plaats. Uiteindelijk finishte Vandoorne als zevende. Zo sprokkelt hij nog eens punten voor het klassement. Het was al geleden van eind juni in Mexico dat hij punten kon nemen. Door de zevende plaats krijgt hij zes punten extra. Vandoorne staat nu 12e met 60 punten in het klassement.

Voorin reed Alex Lynn (Mahindra) lange tijd aan de leiding, maar halfweg nam Jake Dennis de koppositie over. Lynn was niet meer in staat om de Dennis nog te kunnen bedreigen. Dat kwam vooral ook omdat Dennis nog een Attack Mode achter de hand had. In het slot werd Lynn nog ingehaald door de Vries. Zo bekroont de Nederlander een sterke race met een tweede plaats na gestart te zijn vanuit een negende plaats.

In het klassement staat vooraan alles korter bij elkaar na de race. De Brit Sam Bird (Jaguar) staat nog altijd eerste, ondanks zijn opgave in het begin van de race. Hij heeft 81 punten. Jake Dennis is nu derde en de Vries schuift op naar de vierde plaats. In het constructeurklassement staat ook alles kort bij elkaar. DS Techeetah heeft 148 punten en Envision Virgin heeft er 146. Mercedes-EQ is vierde met 137 punten.

Morgen moeten de rijders weer vol aan de bak in Londen. In de ochtend is er eerst nog een vrije training. Voor de middag volgen al de kwalificaties en in de namiddag is er een nieuwe race voor de dertiende ePrix van het Formule E-seizoen.

(Foto met dank aan BMW Motorsport (Twitter))

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws