Esteban Muth achtste in de eerste DTM-race op de Lausitzring

In Duitsland is onze landgenoot Esteban Muth op de Lausitzring achtste geworden in de eerste race van de het tweede raceweekend van het DTM-seizoen. Muth had in de kwalificaties eerder op de dag knap de vierde tijd neergezet (1:30.710). Tijdens de race reed de T3 Motorsportrijder met zijn Lamborghini naar een achtste plaats op een kleine tien seconden van de winnaar. Esteban Muth was wel de tweede beste juniorrijder.

De winnaar was de Zwitser Philip Ellis. De rijder van Team WINWARD vertrok vanuit de negende plaats, maar kon het best gebruikmaken van de raceomstandigheden. De eerste ronde verliep hectisch met veel inhaalpogingen en een crash van Esmee Hawkey die ploegmaat is van Muth. Een safety car volgde. “Na de safety car kon ik geleidelijk aan opschuiven”, zegt Ellis. “Toen ik uiteindelijk de geblokte vlag zag, kon ik mijn ogen niet geloven dat ik gewonnen had. Ik ben sprakeloos.” Ellis zorgt voor de eerste Mercedesoverwinning van het DTM-seizoen.

In de stand is de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde (ABT Sportsline) nog altijd leider met 54 punten, gevolgd door Liam Lawson (AF Corse). Ellis is nu derde dankzij zijn overwinning. Esteban Muth is dertiende met zeven punten. Hij is ook derde juniorrijder in het klassement. Bij de teams staan ABT Sportsline en AF Corse samen aan de leiding met 76 punten. T3 Motorsport is 10e met 7 punten. Na drie races zijn Audi en Mercedes-AMG de beste constructeurs met elk honderd punten. Morgen volgt een nieuwe race op de Lausitzring.

(Foto met dank aan Esteban Muth Racing (Facebook))

Joachim Vandecauter
Joachim Vandecauter is stagiair bij RallyandRaces. Volgt al van jonge leeftijd de autosport en vooral dan de circuitwereld. Joachim hoopt met deze stage ook verder te groeien als toekomstig journalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws